Κέλυ Θωμά Trio "Στο Βυθό" στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου!

Newsroom
Newsroom

Με μια εξαιρετική συναυλία ολοκληρώθηκαν οι προβολές στο ψηφιακό κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, Heraklion Arts and Culture για το 2021-2022

Η Κέλυ Θωμά μαζί με δύο σπουδαίους μουσικούς μάς προσκαλεί σε μια μουσική περιπλάνηση στο μαγικό βυθό της θάλασσας με αφετηρία και έμπνευση το ρυθμό και την κίνηση των πλασμάτων του θαλασσόκοσμου.   Ένα ταξίδι μέσα στο βυθό, εκεί που η σιωπή και η γαλήνη αφήνει χώρο για έμπνευση και δημιουργία φανταστικών μουσικών κόσμων.

H Κέλυ Θωμά παρουσιάζει μια σειρά συνθέσεων για Κρητική λύρα μαζί με δυο σπουδαίους μουσικούς, την Mayu Shviro και τον Bijan Chemirani, που δίνουν πνοή και δύναμη στο υλικό. Χαρισματική συνθέτιδα, έχει κερδίσει τη δική της θέση στην παγκόσμια μουσική σκηνή και έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς από πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις.

Μαζί με τον Bijan Chemirani στα κρουστά και τη Mayu Shviro στο τσέλο, παρουσιάζουν μια σειρά από μουσικά της έργα εμπλουτισμένα με αυτοσχεδιασμούς και επιρροές από τους χώρους από όπου προέρχεται ο καθένας τους. Η Κέλυ Θωμά έχει καταφέρει πάνω στη λύρα της, να ενώνει ήχους του παρελθόντος και του παρόντος σε ένα μοναδικό, δικό της άκουσμα, σε ένα άκουσμα που αποτελεί μια πρόταση προς το μέλλον. Ο Bijan Chemirani είναι σήμερα ένας από τους πιο αναγνωρισμένους μουσικούς του είδους του παγκοσμίως, ο οποίος έχει αναπτύξει τεχνικές και ύφος που έχουν συντελέσει αποφασιστικά σε μια νέα σχολή στο παίξιμο των περσικών κρουστών.

Η Mayu Shviro , δεξιοτέχνης στο τσέλο με σπουδές στην ευρωπαϊκή κλασική μουσική και στο mugam του Αζερμπαϊτζάν (τροπικές κλίμακες ), διαμορφώνει ένα μοναδικό ήχο μέσα από τους αυτοσχεδιασμούς και την εντυπωσιακή τεχνική της. Τα δοξάρια της λύρας και του τσέλου πλέκονται σε ένα μαγικό χορό μελωδιών, παιχνιδίζοντας με τους ρυθμούς των κρουστών μέσα από σύγχρονες συνθέσεις και αυτοσχεδιασμούς που προσεγγίζουν δημιουργικά παλαιούς ήχους και παραδόσεις.

Ευχαριστούμε θερμά την κυρία Φωτεινή Πατεράκη για τη συνεργασία ευγενική παραχώρηση του χώρου στο Ενυδρείο Κρήτης (CRETAquarium) στις Γούβες Ηρακλείου.
 
Συντελεστές: Κέλυ Θωμά (λύρα), Mayu Shviro (τσέλο), Bijan Chemirani (ζάρμπ, νταφ)
Μουσική: Κέλυ Θωμά Οργάνωση Παραγωγής: ΜΠΑΛΙΟΣ ΕΠΕ | Υπεύθυνη Παραγωγής: Ιφιγένεια Κονδύλη | Ηχοληψία: Εταιρεία ΚΥΜΑ- Βαγγέλης Αποστόλου | Κινηματογράφηση: Αντώνης Μπερκάκης, Γιάννης Καρανδινός | Φωτισμός: Κίμωνας Κίτρινος
Παραγωγή:  Δήμος Ηρακλείου – Αντιδημαρχία Πολιτισμού
 
Εγγραφείτε τώρα στο κανάλι πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου και παρακολουθήστε  όλες τις παραγωγές του Heraklion Arts and Culture on demand!  Για ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2Ym3OSb

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ