Κερτ Κομπέιν: Όπερα με τις τελευταίες ημέρες του θρυλικού σταρ ανεβάζει η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

Το δράμα θα παρουσιαστεί στην ξακουστή όπερα του Λονδίνου τον ερχόμενο Οκτώβριο

Οι τελευταίες ημέρες του Κερτ Κομπέιν, του αντισυμβατικού ροκ σταρ που άφησε το σημάδι του σε εκατομμύρια νέους της γενιάς X, αναμένεται να δραματοποιηθεί από τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου (Royal Opera House). 

Ο Κομπέιν που έδωσε τέλος στη ζωή του στο σπίτι του στο Σιάτλ, τον Απρίλιο του 1994 σε ηλικία 27 χρόνων, θα είναι το κεντρικό πρόσωπο τού Last Days, όπερας διασκευσμένης από το ομώνυμο φιλμ του Γκας Βαν Σαντ, του 2005. 

Η ταινία που πραγματεύεται τη ζωή τού Μπλέικ, ενός νεαρού μουσικού, βασίστηκε στις τελευταίες ημέρες του Κομπέιν, αποτυπώνοντας την πτώση τού φανταστικού χαρακτήρα στον πόνο, τη θλίψη, την απομόνωση και τα ναρκωτικά, προτού γίνει αυτόχειρας. 

Η όπερα είναι σύνθεσης τού Όλιβερ Λιθ, του 31χρονου συνθέτη της Βασιλικής Όπερας, σκηνοθεσίας Ματ Κόπσον και Άνα Μόρισεϊ, ενώ το λιμπρέτο έχει γράψει ο Ματ Κόπσον. 

Το δράμα θα παρουσιαστεί στην ξακουστή όπερα του Λονδίνου τον ερχόμενο Οκτώβριο

Το θρυλικό Nevermind, το άλμπουμ που έγραψε ο Κομπέιν για τους Νιρβάνα, πούλησε πάνω από 30 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. 

Ο Λιθ, «τεράστιος» φαν των Νιρβάνα, σημειώνει πως ο Κομπέιν «αποτελεί αρχέτυπο θέμα και οι όπερες τα καταφέρνουν καλά με αυτά». 

Όπως λέει, ο ίδιος ήταν τεσσάρων χρόνων, όταν πέθανε ο Κομπέιν, «όμως η μουσική του σημάδεψε την εφηβεία μου. Τα κομμάτια του είναι από τα πρώτα που έμαθα στην κιθάρα. Χρωστάω πολλά από το πώς κάνω μουσική στον ήχο του γραντζ εκείνης της εποχής».

Ο Λιθ εκτιμά πως η όπερα αυτή θα έχει μεγάλη απήχηση σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων, όχι μόνο θαυμαστές του Κομπέιν. 

Πηγή: Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ