"Κοντσέρτο για Πιάνο & Βωβό Κινηματογράφο"

"Κοντσέρτο για Πιάνο & Βωβό Κινηματογράφο"

Mε τον συνθέτη και πιανίστα Γιώργο Σαλτάρη

Οι Ημέρες Ρεθύμνου και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων παρουσιάζουν το «Κοντσέρτο για πιάνο και βωβό κινηματογράφο» με τον διακεκριμένο σολίστ και συνθέτη, Γιώργο Σαλτάρη ο οποίος θα επενδύσει ζωντανά – επί σκηνής – με την μουσική του την προβολή της ταινίας  CityLights (Τα φώτα της πόλης) Σκηνοθεσία: Charles Chaplin| 87΄ | 1931 | Αμερική.

Ένα αλλιώτικο μοναδικό ταξίδι στην 7η Τέχνη των δεκαετιών του 1920 και 1930, την εποχή που η μουσική δεν έπαιζε απλά συνοδευτικό αλλά πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέλιξη μιας κινηματογραφικής ταινίας, καθώς, ελλείψει ομιλούντος διαλόγου, σε κάθε προβολή υπήρχαν επί σκηνής επαγγελματίες μουσικοί -ακόμα και ολόκληρες συμφωνικές ορχήστρες, που εκτελούσαν ζωντανά – συχνά αυτοσχεδιάζοντας – το soundtrack του φιλμ καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον Δημοτικό Κήπο, 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 και ώρα 21:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


Διοργάνωση: Σύλλογος Κατοίκων Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου, Δήμος Ρεθύμνης - Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ