Λαμπρά εγκαίνια για την έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Μπασιά

Λαμπρά εγκαίνια για την έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Μπασιά

Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο Πολύκεντρο Βουκολιών από Τετάρτη έως Σάββατο 17:00-19:00 και Κυριακή 10:00-13:00 (Δευτέρα & Τρίτη κλειστά), μέχρι 15.12.2021 με Ελεύθερη Είσοδο.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Μετάλλια Τιμής» του Νίκου Μπασιά, που διοργανώνει ο Δήμος Πλατανιά, στο Πολύκεντρο Βουκολιών. Η παραπάνω φωτογραφική σειρά  αποτελείται από 30 φωτογραφίες διαφόρων διαστάσεων, παραγωγής 2021, εκτυπωμένες σε σύμμικτο, αρχειακό καμβά βαμβακιού, που δημιουργήθηκαν σε στούντιο ειδικά για να τιμηθούν οι ήρωες και οι πράξεις τους κατά την εξέλιξη της Επανάστασης του 1821.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ. Γιάννης Μαλανδράκης, στον χαιρετισμό του τόνισε ότι μέσα από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες του Νίκου Μπασιά αποτυπώνεται μια ιδιαίτερη ιστορική διαδρομή στην Ελληνική Επανάσταση του 1821, με τοπικές αναφορές και με την ανάδειξη προσωπικοτήτων με σημαντική συμβολή στην στην γεγονότα της Επανάστασης  στην Κρήτη ενώ συνεχάρη τον φωτογράφο και  όλους τους συντελεστές για το άρτιο αποτέλεσμα. 

Στα εγκαίνια παρέστησαν επίσης και απηύθυναν χαιρετισμό ο Βουλευτής Χανίων κ. Βασίλης Διγαλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, η Πρόεδρος της Επιτροπής Χανίων 1821-2021 και Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Σοφία Μαλανδράκη – Κρασουδάκη, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Πλατανιά κ. Ασπασία Λουπάκη, ο φωτογράφος και δημιουργός των έργων κ. Νίκος Μπασιάς,  ο Διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον και Επιμελητής της Έκθεσης  κ. Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης, ενώ χαιρετισμό απέστειλε ο Διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης κι επίσης Επιμελητής της Έκθεσης, κ. Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος που αναγνώσθηκε,  από  τον εμπνευστή  από κοινού με τον καλλιτέχνη της έκθεσης, Ειδικό Συνεργάτη του Δημάρχου κ.Μάρκο Μαλανδράκη. 

Στα εγκαίνια επίσης παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Ο.Α.Κ και Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Λευτέρης Κοπάσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Μαλεβιζίου κ. Πάνος Μαματζάκης,ο Πρόεδρος του συλλόγου Τροχαίων  Ατυχημάτων κ.Σταύρος Πολέντας, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Πλατανιά κ.Γεώργιος Καλαϊτζάκης κ. Ιωάννης Αρχοντάκης,, ο κ. Στυλιανός Δημητρογιαννάκης,η κα Χρυσούλα Μαραγκουδάκη-Πλοκαμάκη, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ευτύχιος Μαυρογένης ,ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κ.Ιωάννης Δαράκης, Πρόεδροι  Κοινοτήτων και Πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου και αρκετός κόσμος. 

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τελεί υπό την αιγίδα της επιτροπής «200 χρόνια μετά την Επανάσταση», την αιγίδα της επιτροπής Π. Ε. Χανίων «Χανιά 1821-2021» και συμμετέχει στο πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2021». Συνοδεύεται από έγχρωμο δίγλωσσο κατάλογο (ελληνικά, αγγλικά) στον οποίο παρουσιάζονται τα συμμετέχοντα έργα μαζί με κείμενα τεκμηρίωσης, αναλύσεις και σχόλια του καλλιτέχνη και των επιμελητών καθώς και καλωσορίσματα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικολάου Καλογερή και του Δημάρχου Πλατανιά, κ. Ιωάννη Μαλανδράκη. 

Η έκθεση θα είναι ανοικτή στο Πολύκεντρο Βουκολιών από Τετάρτη έως Σάββατο 17:00-19:00 και Κυριακή 10:00-13:00 (Δευτέρα & Τρίτη κλειστά), μέχρι 15.12.2021 με Ελεύθερη Είσοδο. 

Στη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα μέτρα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με τα αντίστοιχα πρωτόκολλα και σε κάθε επίσκεψη στο Πολύκεντρο Βουκολιών,  θα τηρούνται τα ισχύοντα μέτρα  σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης. 
 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και τα Χανιά 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ