Με επιτυχία η εκδήλωση "Μάθε να λες όχι!"

Με επιτυχία η εκδήλωση "Μάθε να λες όχι!"

Ενημερωτική εκδήλωση στο Γυμνάσιο Ασημίου

Το Γυμνάσιο Ασημίου σε συνεργασία με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι Κόφινα και το Εργαστήριο υγείας και οδικής ασφάλειας του ΤΕΙ Κρήτης πραγματοποίησε ενημέρωση για την 31η Μαρτίου 2016 με  τίτλο «Μάθε να λες όχι: Βιωματικές δραστηριότητες για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και την πρόληψη αρνητικών συμπεριφορών στους νέους».

Στη συνάντηση συμμετείχε ο κος. Χλιαουτάκης Ιωάννης, επιστημονικά υπεύθυνος του εργαστηρίου, ομάδα φοιτητριών του τμήματος Κοινωνικής εργασίας του ΤΕΙ Κρήτης καθώς και η  κα. Παπαδακάκη Μαρία, καθηγήτρια εφαρμογών,που παρουσίασε το θέμα. Η κα. Παπαδακάκη με την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητών καθόλη τη δειάρκεια.

Στη συνάντηση  χρησιμοποιήθηκαν  βιωματικές δραστηριότητες προσαρμοσμένες στην ηλικιακή ομάδα των μαθητών. Μέσα από τις δραστηριότητες οι μαθητές  είχαν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν ζητήματα διακινδύνευσης (π.χ. οδήγηση σε υψηλές ταχύτητες ή με χρήση κινητο, κάπνισμα, κατάχρηση ουσιών, παραβατικότητα, κτλ.) και τη σημασία της επιρροής των συνομηλίκων

Ανάμεσα στους στόχους των ασκήσεων ήταν η εκμάθηση δεξιοτήτων αναγνώρισης και αξιολόγησης του κινδύνου και των συνεπειών που έχουν οι επιλογές των εφήβων. Επίσης επιδιώχθηκε η επαφή με τύπους αποτελεσματικής επικοινωνίας που ενισχύουν την αυτοεκτίμηση και  προάγουν την ασφαλή συμπεριφορά των μαθητών.

Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργητικά στην όλη διαδικασία συμμετέχοντας με πολύ ενδιαφέρον στις βιωματικές ασκήσεις εκφράζοντας παράλληλα τα συμπερασματα τους  σχετικά με τις συνέπειες που προκαλεί η αρνητική πίεση των συνομιλήκων στην υιοθέτηση διακινδυνεμευμένων συμπεριφορών.  Μέσα απο τις βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά ειπαν δυνατά  ΟΧΙ στην αρνητική πίεση των συνομιλήκων χωρίς να φοβούνται τις συνέπειες την οποία μάλιστα κατάφεραν να μετατρέψουν σε θετική κλείνοντας την συνάντηση με ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα. 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ