Το Μεγάλο Πιτς Πάρτι… στα παραμύθια του Σαββάτου!

Ελένη Μπετεινάκη
Ελένη Μπετεινάκη

Άλλη μια περιπέτεια μπήκε στη ζωή και τη βιβλιοθήκη μας που μάλλον θα μας κρατήσει συντροφιά για πολύ πολύ καιρό. 

 

Της Ελένης Μπετεινάκη

Εδώ είμαστε πάλι. Στο μυστήριο νησί του Πίτσι Πίτσου παρέα με τα Πιτσιμπουίνια που εκείνο το βράδυ που διαδραματίζεται η ιστορία  κοιμούνταν όλα του καλού καιρού. Ή σχεδόν όλα μιας κι ο μικρός Μπλε ξενυχτούσε ανυπομονώντας να  ξεκινήσει το μεγάλο Πιτς Πάρτι. Κάθε χρόνο τα σχολεία του μοναδικού αυτού νησιού κλείνουν για δύο μήνες, όσο διάστημα λείπουν οι μαμάδες  για ψάρεμα και η μέρα της επιστροφής τους γιορτάζεται πανηγυρικά. Η περίφημη Αντελί και η Πιτσικολάδα της έχουν επίσης την τιμητική τους. Οι ετοιμασίες δίνουν και παίρνουν. Και εκείνη ακριβώς τη στιγμή που το μόνο που ακουγόταν σε όλο το Πίτσι Πίτσου ήταν το ροχαλητό των Πιτσιμπουίνων ένας τρομακτικός θόρυβος τάραξε τον μικρό Μπλε. Παίρνοντας τα σύνεργά του, σαν γνήσιος μικρός ντετέκτιβ κατευθύνεται στο μέρος που έγιναν όλα κι ανακαλύπτει ένα σπασμένο παράθυρο στο σπίτι της φίλης του. Πάνω σε μια καρύδα που βρέθηκε κάτω από το κρεβάτι της είναι κολλημένο ένα παράξενο σημείωμα με χαρακτήρες όπως ΜΜΜΜΜ…. Λίγο αργότερα κι άλλος θόρυβος, κι άλλη καρύδα με το ίδιο σημείωμα σε διαφορετικό σπίτι. Το μυστήριο μεγαλώνει, οι έρευνες συνεχίζονται και το πάρτι μόλις ξημέρωσε  είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Όλα μοιάζουν κανονικά ή μήπως όχι; Οι μαμάδες επιστρέφουν, μαζί τους κι οι αγκαλιές κι οι συγκινήσεις. Όμως ο μικρός Μπλε είναι ανήσυχος… Τι θα συμβεί; Θα λύσει το πιστικομυστήριο με τις πιτσικοκαρύδες και τα πιτσισημειώματα; Ποιος κρύβεται πίσω απ’ όλα αυτά; Τι ζητά, ποια τα σχέδιά του; Θέλει να κλέψει την μυστική συνταγή της πιτσικολάδας ή μήπως συμβαίνει κάτι άλλο που κανείς δεν έχει φανταστεί; 

Τρίτο βιβλίο για τους μοναδικούς Πιτσιμπουίνους. Τρίτη πρωτότυπη, διασκεδαστική, ευφυέστατη και άκρως μυστηριακή ιστορία από την μοναδική Ευτυχία Γιαννάκη. Μια ακόμα ντεντεκτιβική αποκάλυψη για παιδιά και όχι μόνο, με πολλή αγωνία, χιούμορ και φυσικά πλοκή άκρως ευρηματική. Για μια ακόμα φορά η συγγραφέας μας παραδίδει ένα μυστήριο στο πιο φανταστικό νησί του κόσμου εμπνευσμένο από την ζωή και  από το δαιμόνιο της αστυνομικής- ερευνητικής ευφυΐα της. Μας δημιουργεί πρωτόγνωρα συναισθήματα και ζούμε μαζί της απίστευτες περιπέτειες γεμάτες δράση, θάρρος, φιλία και απίθανες καταστάσεις. Το μοναδικό ασφαλές και μυστήριο νησί του κόσμου έχει για τα καλά εδραιωθεί στις συνειδήσεις πολλών παιδιών που αγωνιούν να μάθουν όλη τη «πολυτάραχη» ζωή των Πιτσιμπουίνων που πλέον έχουν γίνει διάσημοι στις παιδικές παρέες και ψυχές. 

Η ευρηματικότητα επίσης των ονομάτων για μια ακόμα φορά μας συναρπάζει και εννοείται πως συμπληρώνουμε τους χαρακτήρες στο χάρτινο θέατρο που δημιουργήσαμε από την αρχή. Ο Κιτρινομάτης έγινε τούτη τη φορά ο αγαπημένος μας μαζί με τον Μικρό Μπλέ και την Αντελί. 

Νέες λέξεις δημιουργήθηκαν ξανά με το συνθετικό -Πίτσι και ξεκίνησε ένα παιχνίδι με ομάδες φτιάχνοντάς κι εμείς τα ονόματα μας όπως οι Πιτιμπουίνοι : ( Πίτσι-Μαρία, Πίτσι-Γιάννης, Μεγάλος Μύρων, Φανταστική Ελένη κ.λ.π)

Πιτσικέικ θα φτιάξουμε πολύ σύντομα με υλικά από πιτσικαρύδα, πιτσιζάχαρη, πιτσιαλεύρι, πιτσιαβγά (πιγκουίνων αν βρούμε), πιτσιβανίλια και πιτσικοβούτυρο. 

Ευκαιρία για παιχνίδι στην αυλή κλέφτες και αστυνόμοι ή Πιτσιμπουίνοι και Πιτσιγάτες!

Άλλη μια περιπέτεια μπήκε στη ζωή και τη βιβλιοθήκη μας που μάλλον θα μας κρατήσει συντροφιά για πολύ πολύ καιρό. 

Δεν ξεχνάμε την επίσης ταλαντούχα και πολυαγαπημένη Σοφία Τουλιάτου που έχει δημιουργήσει τις εικόνες της μοναδικής αυτής σειράς βιβλίων με εκπληκτικές μορφές και χρώματα. Άλλο ένα ταξίδι στη φαντασία, στο Μυστήριο, στη Φύση, στις καλές ιστορίες για παιδιά!

Να το ψάξετε και να το απολαύσετε όσο κι εμείς!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος και για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ : https://ikarosbooks.gr/930-pitsimpoyinoi-megalo-pits-parti.html 

 

https://zhtunteanagnostes.blogspot.com/ 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ