«Νίκος Βαλσαμάκης / Σκιαγραφώντας τον σπουδαίο Έλληνα αρχιτέκτονα»

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Ε’ και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου

Στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο, «Νίκος Βαλσαμάκης, Αρχιτέκτων», που θα φιλοξενηθεί από την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου έως και τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 στο Μεγάλο Αρσενάλι, ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ, διοργανώνουν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές - τριες της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου με τίτλο «Νίκος Βαλσαμάκης / Σκιαγραφώντας τον σπουδαίο Έλληνα αρχιτέκτονα».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τους επιμελητές της μεταφοράς της έκθεσης από το Μουσείο Μπενάκη στα Χανιά και της προσαρμογής της στο χώρο του Κ.Α.Μ., τους αρχιτέκτονες, Γιώργο Δασκαλάκη και Ξανθή Μπαλαδήμα, μέλη του αρχιτεκτονικού γραφείου «Ixnos Architects», τα μέλη της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ-Κ.Α.Μ, Λευτέρη Βεργεράκη, Βαλίνα Γεροπάντα, Γιώργο Καλλιγέρη, Ζαχαρία Πιστόπουλο, Δημήτρη Τσακαλάκη, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης και την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χανίων .

Η δράση αποτελεί μια διαδρομή μέσα στον εκθεσιακό χώρο του Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου, με γνώμονα την αναφορά του Νίκου Βαλσαμάκη για το αρχιτεκτονικό έργο ως πολύπλοκης διαδρομής. Προσομοιώνοντας παιδαγωγικά τη διαδρομή αυτή, οι μαθητές θα ακολουθήσουν μια διαδρομή μέσα στο Αρσενάλι, που περιλαμβάνει τέσσερεις στάσεις. Η παιδαγωγική δράση στοχεύει στο να γνωρίσουν οι μαθητές τη ζωή και το έργο του πρωτοπόρου της μοντέρνας αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα αρχιτέκτονα αλλά και μέσω αυτού να εξοικειωθούν με τη διευθέτηση του χώρου. Η επιρροή του χώρου μέσα στον οποίο ζούμε στην ποιότητα ζωής, οι έννοιες της αρμονίας, της κοινωνικότητας και της ιδιωτικότητας, η σημασία της λειτουργικότητας και της στατικότητας είναι έννοιες, που προσβλέπει η δράση να φέρει πιο κοντά στους μαθητές.

Βαλσαμάκης

Περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους στο τηλ. 2821341686.  Δηλώσεις συμμετοχής έως Παρασκευή 18.2.2022, ώρες 9.00-12.00. Η ξενάγηση θα γίνεται από τα μέλη της αρχιτεκτονικής επιτροπής της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. και από φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πολυτεχνείου Κρήτης σε συνεργασία με την επιμελήτρια του εκπαιδευτικού προγράμματος. 

Αντίστοιχη δράση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας 21.2.2022, 18.00 – 20.00, για παιδιά 10 έως 15 ετών ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2821341686. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει επιμεληθεί η Άννα Νεμπαυλάκη, ειδική σύμβουλος σε θέματα Παιδείας στο Δήμο Χανίων, συγγραφέας και εκπαιδευτικός.


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ