Ο Ρος Ντέιλι γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας του «Λαβύρινθου» στο Ηρώδειο!

Ο Ρος Ντέιλι γιορτάζει τα 40 χρόνια λειτουργίας του «Λαβύρινθου» στο Ηρώδειο!
Newsroom
Newsroom

Είναι μεγάλη τιμή που μας καλέσανε, λέει ο ίδιος

Ο Κορυφαίος μουσικός, συνθέτης και δάσκαλος, ο Ρος Ντέιλι, αν και Ιρλανδικής καταγωγής, ζώντας 35 χρόνια στην Κρήτη, έχει γίνει ένα κομμάτι της κρητικής γης και ψυχής. Ο ίδιος μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» έκανε λόγο για την συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιουλίου στο Ηρώδειο με αφορμή τα 40 χρόνια λειτουργίας που συμπληρώνει φέτος στην Ελλάδα το «Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος», στο  Χουδέτσι 

«Είναι μεγάλη τιμή που μας καλέσανε, είναι μια ευκαιρία μιας και είναι τα 40 χρόνια του μουσικού εργαστηρίου Λαβύρινθος, με σκοπό να δείξουμε στον κόσμο τι πραγματικά είναι αυτό το μουσικό εργαστήρι» είπε χαρακτηριστικά ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης.

Η συναυλία προς τιμήν του Ρος Ντέιλι στο Ηρώδειο έρχεται να γιορτάσει όλη αυτή την πορεία και την προσφορά του στην ελληνική και παγκόσμια μουσική σκηνή. Πρόκειται για τον δημιουργό του όρου «σύγχρονη τροπική μουσική», ο οποίος, συνένωσε με την ευρηματικότητά του μουσικούς τόπους λαϊκών και κλασικών παραδόσεων από τη δυτική Αφρική ως τη Μογγολία. Ο Ντέιλι ήταν πρωτοπόρος στην ανάπτυξη μιας νέας αισθητικής στη μουσική, με άξονα τη δημιουργική προσέγγιση της παράδοσης και όχι τη στατική, φολκλόρ αναπαραγωγή τους.

Λίγα Λόγια για το «Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος»

Το «Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος» δημιουργήθηκε το 1982 και αποτελεί έκτοτε έναν φάρο που προσελκύει χιλιάδες μαθητές και εκατοντάδες δασκάλους από κάθε γωνιά του πλανήτη. Από την κοιτίδα του βγήκαν συνθέτες και εξαιρετικοί μουσικοί που μετέφεραν έκτοτε την αισθητική του σε παγκόσμια κλίμακα. Έτσι μπορούμε να μιλάμε σήμερα για μία μουσική κοινότητα που θα συναντηθεί στο Ηρώδειο για να γιορτάσει τη διαδρομή της και τον εμπνευστή της.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ