Το όραμα της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής για την Κρήτη

Το όραμα της Βρετανικής Αρχαιολογικής Σχολής για την Κρήτη

«Η Βρετανική Αρχαιολογική Έρευνα στην Κρήτη - 1894 μέχρι σήμερα»είναι το θέμα που θα αναπτύξει ο καθηγητής John Bennet, διευθυντής της Βρετανικής Σχολής Αθηνών, σήμερα Δευτέρα στις 7 το απόγευμα,στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Η ομιλία εντάσσεται στον Κύκλο Αρχαιολογικών Διαλέξεων του Μουσείου, που παρουσιάζει στο κοινό σημαντικές επιστημονικές ανακοινώσεις για νέα ανασκαφικά ευρήματα και ερευνητικά προγράμματα στην Κρήτη. Με αφορμή την επιτυχημένη αρχαιολογική έκθεση «Κρήτη. Αναδυόμενες πόλεις: Άπτερα -ΕλεύθερναΚνωσός», που διοργανώθηκε στο μουσείο το 2018, ο νέος κύκλος διαλέξεων αφορά στις πολυσχιδείς ανασκαφικές και ερευνητικές δραστηριότητες στο νησί, των Εφορειών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠΟΑ, καθώς και των ξένων αρχαιολογικών σχολών και του Πανεπιστημίου Κρήτης, που δραστηριοποιούνται στη μεγαλόνησο.

Οι νέες διαλέξεις εντάσσονται στους Κύκλους Αρχαιολογικών Διαλέξεων με θέμα την έρευνα που πραγματοποιούν οι Εφορείες Αρχαιοτήτων της χώρας και τα ελληνικά και ξένα ιδρύματα, τους οποίους διοργανώνει το μουσείο τα τελευταία χρόνια, με ελεύθερη είσοδο για το επιστημονικό αλλά και το ευρύ κοινό.

Η διάλεξη του καθηγητή John Bennet αποτελεί μία επισκόπηση της συμμετοχής της Βρετανικής Σχολής Αθηνών (BSA) στην αρχαιολογική έρευνα της Κρήτης, από την πρώτη επίσκεψη του Arthur Evans στο νησί το 1894 μέχρι σήμερα. Θα παρουσιαστεί συνοπτικά το έργο της Σχολής στην Κνωσό και θα δοθεί έμφαση στις λιγότερο γνωστές δραστηριότητές της σε θέσεις και περιοχές πέραν του ανακτορικού κέντρου της Κνωσού.

Επιστρέφοντας ξανά στην Κνωσό, θα διατυπωθεί το όραμα της Βρετανικής Σχολής Αθηνών (BSA) για το έργο της στην Κρήτη εντός της επόμενης δεκαετίας του 21ού αιώνα, το οποίο θα εστιάσει στο ανανεωμένο Κέντρο Ερευνών της Κνωσού (Knossos Research Centre).

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ