Όταν ο Κανσάι Γιαμαμότο έντυνε τον Ντέιβιντ Μπόουι

Όταν ο Κανσάι Γιαμαμότο έντυνε τον Ντέιβιντ Μπόουι

Ήταν πρωτοπόρος στον κόσμο της μόδας και ήταν ο πρώτος Ιάπωνας σχεδιαστής που παρουσίασε δουλειά του στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου.

Ο Κανσάι Γιαμαμότο (Kansai Yamamoto) υπήρξε στενός συνεργάτης του Ντέιβιντ Μπόουι, του Έλτον Τζον και του Στίβι Γουόντερ το μότο της ζωής του ήταν «η ανθρώπινη ενέργεια είναι απεριόριστη» και αυτή προσπάθησε να αποτυπώσει στις δημιουργίες του.

Ήταν πρωτοπόρος στον κόσμο της μόδας και ήταν ο πρώτος Ιάπωνας σχεδιαστής που παρουσίασε δουλειά του στην Εβδομάδα Μόδας του Λονδίνου. Αυτό, το 1971. Χρησιμοποιούσε στοιχεία της παραδοσιακής ιαπωνικής μόδας ως εφαλτήριο για φανταστικά ενδύματα ενσωματώνοντας χρώματα που έκαναν τα μάτια να γουρλώνουν και αφηρημένα σχήματα. Το show τάραξε τα νερά.

Έπεσε στην αντίληψη του Μπόουι, συναντήθηκαν το 1973 και, για πρώτη φορά, ο Μπόουι φόρεσε κρεασιόν του την περίοδο του Ziggy Stardust. Τις επόμενες δεκαετίες, συνεργάστηκαν σε διάφορες εμφανίσεις του καλλιτέχνη επί σκηνής, συμπεριλαμβανομένης και της αμφίεσής του στην τουρνέ «Aladdin Shane».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ