Παιδί και γραμματόσημο: Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών

Παιδί και γραμματόσημο: Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών

Δείτε τη σειρά γραμματοσήμων που σχεδίασαν παιδιά για τα ΕΛΤΑ

Τον περασμένο Μάρτιο καλέσαμε παιδιά ηλικίας 7-15 ετών να συμμετάσχουν, μέσα από την πλατφόρμα https://1821.elta.gr/, σε έναν πρωτότυπο ηλεκτρονικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Η Επανάσταση του 1821», στο πλαίσιο του επετειακού έτους για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Περίπου 6.000 παιδιά από όλη την  Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και μαθητές ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και μας έστειλαν τα έργα τους. 

Οι μικροί μας φίλοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και μας εξέπληξαν μέσα από τις  υπέροχες ζωγραφιές τους, αποτυπώνοντας ήρωες και στιγμές της Επανάστασης με τον πιο ξεχωριστό τρόπο. Τους ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή τους! Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν, ταχυδρομικά, ένα φύλλο προσωπικού γραμματοσήμου με το έργο τους, ως αναμνηστικό δώρο από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. 

Τέσσερις από τις ζωγραφιές αυτές γίνονται γραμματόσημα, ενώ μερικές ακόμα εμπνέουν τα φιλοτελικά προϊόντα, την σφραγίδα, τις αφίσες και τα φυλλάδια της Αναμνηστικής Σειράς «Παιδί και γραμματόσημο – Η Επανάσταση του 1821 μέσα από τα μάτια των παιδιών». Η πρωτότυπη Σειρά, που θα κυκλοφορήσει στις 7 Οκτωβρίου 2021, είναι φιλοτεχνημένη αποκλειστικά από παιδιά και θα ταξιδεύει την αλληλογραφία μας για τον επόμενο χρόνο, θα εμπλουτίσει τις συλλογές των φιλοτελιστών και θα μείνει για πάντα στην πλούσια φιλοτελική ιστορία.

Πρόκειται για τα έργα: 

Ηλικιακή κατηγορία 7-10

 «Η έξοδος του Μεσολογγίου» του Χρήστου Κουλέντζα

«Γυναίκες στην Επανάσταση»  της Κατερίνας Δημητριάδη  

Ηλικιακή κατηγορία 11-15

 «Κρυφό Σχολείο» της Γαβριέλας Βραχνού

 «Ήρωες» του Σωτήρη Ρόζη

Ενώ τα έργα των Μιχαήλ Παπαθωμά Μπαλούτογλου & Αλεξάνδρας Γκατζιάνη («Κωνσταντίνος Κανάρης» & «Οδυσσέας Ανδρούτσος», αντίστοιχα) ενέπνευσαν τους Φακέλους Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας 

 

 «Το τσαρούχι» του Νικόλαου Μπούχλη αποτελεί την Σφραγίδα Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας

 

 

 

Η Σειρά περιλαμβάνει και Αριθμημένα Λευκώματα.

Τέλος, κάποια από τα έργα που διακρίθηκαν χρησιμοποιήθηκαν στο σχεδιασμό της αφίσας και των φυλλαδίων της Σειράς. Η προσαρμογή των έργων σε γραμματόσημα και φιλοτελικά προϊόντα έγινε από τη Θεανώ Βενιέρη.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του παιδικού διαγωνισμού ζωγραφικής, με όλα τα έργα που διακρίθηκαν, μπορείτε να τα δείτε στο https://1821.elta.gr/ 

Bρείτε τα γραμματόσημα και τα φιλοτελικά προϊόντα στα Ταχυδρομικά Καταστήματα και στο 

e-shop των ΕΛΤΑ εδώ


 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ