Πώς θα ήταν ο Κολοσσός της Ρόδου σήμερα: Καλλιτέχνης τοποθετεί εμβληματικά μνημεία στο αστικό τοπίο

Πώς θα ήταν ο Κολοσσός της Ρόδου σήμερα: Καλλιτέχνης τοποθετεί εμβληματικά μνημεία στο αστικό τοπίο

Πώς θα ήταν αρχαία μνημεία και διάσημα τοπόσημα αν είχαν επιζήσει (αλλιώς) από το χρόνο; Ένας καλλιτέχνης επιστρατεύει τη φαντασία του για να οπτικοποιήσει κάποια από αυτά στον σύγχρονο κόσμο.

«Παντρεύοντας» παρελθόν και σύγχρονο παρόν, ο Ρώσος καλλιτέχνης και graphic designer Εβγκένι Καζαντσέφ εικονογραφεί θεαματικά τα μνημεία που άντεξαν σε χρόνο, πολέμους, θεομηνίες στο πέρασμα των αιώνων, αν όχι των χιλιετιών, τοποθετώντας τα σε σύγχρονες συνθήκες με την ανάλογη τεχνολογία

Οι αρχαίες αυτές δομές «επανακατασκευάζονται» βάσει της υπάρχουσας αρχιτεκτονικής τους με την προσθήκη σύνθετων λεπτομερειών στις προσόψεις του, τοποθετούμενες στη συνέχεια σε ένα «σκηνικό σύγχρονου κόσμου», με αυτοκίνητα, δρόμους, σε ένα αστικό τοπίο. 

Μεταξύ των εμπνεύσεων του Καζαντσέφ, ασφαλώς η Ακρόπολη, το άγαλμα του Ολυμπίου Διός, την κολοσσιαία, καθήμενη μορφή του θεού, ύψους 12,5 μέτρων που φιλοτέχνησε ο Αθηναίος γλύπτης Φειδίας περί το 435 π.Χ, ο Κολοσσός της Ρόδου, ο Πύργος της Βαβέλ, η Πέτρα, η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας. 

Οι εικονογραφήσεις έγιναν για λογαριασμό του Bang! Bang! Studio που ζήτησε στον Καζαντσέφ να σχεδιάσει ένα ημερολόγιο για ασφαλιστική εταιρεία. 

Ιδού μερικές από τις εμπνεύσεις του: 

 

Πηγή: Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ