Στη Λευκωσία "ταξιδεύει"  η ταινία «Μαρίκα… γιατί να φοβάσαι»

Με την παραπάνω συμμετοχή ξεκινά ένα ταξίδι σε εθνικά και διεθνή φεστιβάλ της ταινίας

Στην Λευκωσία προβάλλεται το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 στο πλαίσιο του  4ου Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Κύπρου η ταινία «Μαρίκα… γιατί να φοβάσαι»  του Ματθαίου Φραντζεσκάκη.
 
Με την παραπάνω συμμετοχή ξεκινά ένα ταξίδι σε εθνικά και διεθνή φεστιβάλ της ταινίας . Για το επόμενο διάστημα η ταινία έχει επιλεγεί για το πρόγραμμα των φεστιβάλ :

·4th Cyprous, Archaeological, Ethnographic & Historical Film Fes2021tival

·Beyond Borders International Documentary Festival / Καστελόριζο 2021

·Europe Film Festival 2021

·DMOFF 2021

·London Shorts Film Festival 2021

·The paus Premieres Festival 2021

Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από προβολές της ταινίας σε εκδηλώσεις σε όλη την Κρήτη και όχι μόνο. Ειδικές προβολές σχεδιάζονται στο πλαίσιο της δράσης «Σινεμά κάτω από τ΄ αστέρια» στον Δήμο Πλατανιά όπου και εξελίσσεται η ιστορία της ταινίας.

Η ΤΑΙΝΙΑ

Την 5η ημέρα της Μάχης της Κρήτης, το Σάββατο 24 Μαΐου 1941, μια ομάδα τριών Γερμανών, που διασχίζει τον Κακοπέτρο του Δήμου Πλατανιά Χανίων, παραμερίζει στο σπίτι του Αντώνη Λουφαρδάκη, που βρισκόταν σε μια ρεματιά κάτω από τον κεντρικό δρόμο.

Χωρίς λόγο και αιτία, μπαίνουν στο σπίτι και δολοφονούν με τα αυτόματά τους πέντε γυναίκες και ένα μωρό δύο χρονών. Αυτόπτης μάρτυρας η πεντάχρονη Μαρία που βλέπει τα πάντα κρυμμένη κάτω από ένα κρεβάτι.

Η Μαρία θυμάται μαζί μας την ιστορία και τον πατέρα της να της λέει: Μαρίκα… γιατί να φοβάσαι.

Ακριβώς 80 χρόνια από τις δολοφονικές εκτελέσεις η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης παρουσιάζει την μικρού μήκους ταινία «Μαρίκα…γιατί να φοβάσαι»σε σκηνοθεσία Ματθαίου Φραντζεσκάκη.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ