Στο διαδίκτυο το ντοκιμαντέρ «Kρουσώνας: Στα Χνάρια του Καπετάν Σατανά»

Στο διαδίκτυο το ντοκιμαντέρ «Kρουσώνας: Στα Χνάρια του Καπετάν Σατανά»

Θα προβάλλεται online μέχρι 4/7/2021 και είναι υποψήφιο για το βραβείο κοινού στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ενθουσιασμός στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Kρουσώνας: Στα Χνάρια του Καπετάν Σατανά» που πραγματοποιήθηκε στο 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Mετά από 105 λεπτά απόλυτης προσήλωσης, το ντοκιμαντέρ για τον Καπετάν Σατανά από τον Κρουσώνα έλαβε το πρώτο του θερμό χειροκρότημα από τους θεατές που σε μεγάλο ποσοστό ήταν νέα παιδιά. Οι κινηματογραφόφιλοι παρακολούθησαν την ταινία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κάνοντας ένα ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία της Κρήτης.

Μεταξύ των παρευρισκομένων την ταινία τίμησαν με την παρουσία τους, ο Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ανδρέας, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού & Αποδήμου Ελληνισμού, Κώστας Φασουλάκης και αντιπροσωπεία του Δήμου Μαλεβιζίου, ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Κουτσογιάννης και η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πολιτισμού, Εύα Κουτσογιαννάκη-Πιτσικάκη.

Αμέσως μετά την προβολή ακολούθησε ένας ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος μεταξύ των συντελεστών της ταινίας και των θεατών. Από την μεριά των συντελεστών στην προβολή παραβρέθηκαν η σκηνοθέτιδα Βίκη Αρβελάκη, η σεναριογράφος Κατερίνα Μπικάκη, ο Διευθυντής Φωτογραφίας Μιχάλης Μπούχλης και ο Επιστημονικός Σύμβουλος Κωστής Μαμαλάκης.  Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία και τοποθέτηση της τρισέγγονης του Αντωνίου Γρηγοράκη "Σατανά", Ιωάννα Κουρεπίνη η οποία βρισκόταν στην προβολή.

Το 23ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης επιστρέφοντας αυτή τη φορά στις θερινές αίθουσες, τίμησε την ταινία με μια δημόσια προβολή στο επίσημο πρόγραμμα του. Με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε την φεστιβαλική του πορεία το ντοκιμαντέρ 

«Kρουσώνας: Στα Χνάρια του Καπετάν Σατανά».

Το ντοκιμαντέρ θα προβάλλεται online μέχρι 4/7/2021 στο ακόλουθο link:

https://online.filmfestival.gr/film/krousonas-sta-khnaria-tou-kapetan-satana-kroussonas-on-satans-trail/
και είναι υποψήφιο για το βραβείο κοινού:

http://on.tiff.gr/fischer με τον κωδικό F46870 

To Ντοκιμαντέρ θα προβληθεί 25 Ιουλίου στο Ηράκλειο και στις 21 Αυγούστου στο χωριό Κρουσώνας.


Ντοκιμαντέρ Καπετάν Σατανάς
 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ