Σύναξη των Ιερών Εικόνων – Οικογενειακών Κειμηλίων από τις Αλησμόνητες Πατρίδες

Σύναξη των Ιερών Εικόνων – Οικογενειακών Κειμηλίων από τις Αλησμόνητες Πατρίδες

Με αφορμή την εορτή του Αγίου Θεοδώρου Νεομάρτυρος του Αλικαρνασσέως

Η Ενορία Αγίου Νικολάου Νέας Αλικαρνασσού εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Θεοδώρου Νεομάρτυρος του Αλικαρνασσέως και διοργανώνει για τρίτη φορά την ετήσια σύναξη των Ιερών Εικόνων – Οικογενειακών Κειμηλίων από τις Αλησμόνιτες Πατρίδες .

Παράλληλα προσκαλεί όλους τους ευσεβείς απογόνους των Μικρασιατών και τους απανταχού Αλικαρνασσείς να μετάσχουν στις Ιερές Ακολουθίες , προσκομίζοντας την όποια φυλασσόμενη Εικόνα κατέχουν ως προστασία και οικογενειακό κειμήλιο, από τη Μικρασία.

Πρόγραμμα εορτασμού

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΣΕΠΣΕΜΒΡΙΟΥ 2020:
Ώρα 19.30΄: Προσέλευση και προσκύνηση των Ιερών Εικόνων στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νεομάρτυρος Θεοδώρου του Αλικαρνασσέως (Άγιος Ελευθέριος Υυλακών ).
Τέλεση βραδυνής Θείας Λειτουργίας .

Στην σχετική ανακοίνωση - πρόσκληση αναφέρεται

" Καλούμε όλους τους Αλικαρνασσείς και τους Μικρασιάτες του Ηρακλείου, που μετέφεραν και κατέχουν Ιερές Εικόνες – Κειμήλια, πολύτιμους πνευματικούς θησαυρούς, με τον προστάτη Άγιο τους από τις αλησμόνητες πατρίδες, οι οποίες διασώθηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες κατά τη διάρκεια του ξεριζωμού:
 Να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στην Ενορία και να προσέλθουν στην Εορτή μαζί με την Εικόνα τους.
 Να συμβάλουν στην ανάδειξη και την καθιέρωση της διπλής αυτής σύναξης στον Άγιο Νικόλαο Νέας Αλικαρνασσού, ως Εορτής των Μικρασιατών στην Κρήτη.
Να καλλιεργήσουν κοινή συνείδηση σε όλους τους Κρήτες Χριστιανούς, με καταγωγή από την Αλικαρνασσό και τη Μικρά Ασία ότι, η τιμητική αυτή ΜΝΗΜΗ & ΣΥΝΑΞΗ είναι ημέρα πολιτισμού, ζωντανής παράδοσης, και κυρίως πνευματικής αφύπνισης όλων μας".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ