"Συνομιλία" με τα έργα τεσσάρων Κρητών ποιητών

Newsroom
Newsroom

Πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο η εκδήλωση του Κέντρου Κρητικής Λογοτεχνίας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης

Πραγματοποιήθηκε χθες, 18 / 3 /2023, στο Ρέθυμνο, στο Σπίτι του Πολιτισμού, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης,  η συνομιλία με την ποίηση τεσσάρων Κρητών ποιητών:  του Θεοδόση Κοντάκη (Λασίθι), της Ευαγγελίας Πετρουγάκη (Ηράκλειο), του Γιώργου Φρυγανάκη (Ρέθυμνο) και του Μανόλη Λεφάκη ( Χανιά ).

Οι παρόντες ποιητές Θεοδόσης  Κοντάκης, Γιώργος Φρυγανάκης και Μανόλης Λεφάκης μας μίλησαν και για τους λόγους που γράφουν ποίηση.

Η μακαριστή ποιήτρια Ευαγγελία Πετρουγάκη, η οποία υπήρξε και καθηγήτρια του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ. Προδρόμου,  σ’ όλο τον χρόνο της εκδήλωσης, μας μηνούσε, από εκεί ψηλά, ότι η ποίηση συμβάλλει στο πνευματικό ανέβασμα του κόσμου και ότι την έχουμε ανάγκη.

Και οι τέσσερις ομιλητές, Ξένια Ψαρρού, Μαρία Χαραλαμπάκη, Γιώργος Μαυροτσουπάκης και Ρούλα Βουράκη, ήταν υπέροχοι.

Και ήταν  εξαιρετική η συντονίστρια της εκδήλωσης, η Ελένη Κωβαίου, η διευθύντρια της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αρκετοί ήταν οι φίλοι της ποίησης που είχαν έλθει σε αυτή την ποιητική μυσταγωγία. Ανάμεσα σε αυτούς και δύο ιερωμένοι μυημένοι στην ποίηση, την εκκλησιαστική και την θύραθεν.

Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας, που έχει ξεκινήσει αυτή τη συνομιλία με την ποίηση των Κρητών ποιητών πριν από δεκαεφτά χρόνια, ανακοίνωσε ότι από φέτος θα αναρτώνται οι ανακοινώσεις στις συνομιλίες αυτές στην ιστοσελίδα του Κε. Κρη. Λο. και στην ‘’Ανέμη’’ της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Μετά την εκδήλωση ο Ρεθεμνιώτης ποιητής Γιώργος Φρυγανάκης παρέθεσε δείπνο σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης, σε τριάντα περίπου πρόσωπα, στο εστιατόριο Σαμαριά.

Το Κέντρο Κρητικής Λογοτεχνίας ευχαριστεί  όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση και επιτυχία της εκδήλωσης: τους ποιητές, τους ομιλητές, αυτούς που έκαναν  χαιρετισμό, τη συντονίστρια,  το πολυπληθές ακροατήριο, το Σπίτι του Πολιτισμού και όλως ιδιαιτέρως τον Γιώργο Φρυγανάκη.

Όσοι πήραν τον λόγο στην εκδήλωση παρακαλούνται να μας στείλουν ηλεκτρονικά αυτά που είπαν μέχρι το τέλος Απριλίου 2023.

Φωτογραφία από Karolina Grabowska via vista.create

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ