Τετράχρονη ανακάλυψε απολιθωμένο αποτύπωμα δεινοσαύρου 200 εκατ. ετών

 Τετράχρονη ανακάλυψε απολιθωμένο αποτύπωμα δεινοσαύρου 200 εκατ. ετών

Το απολίθωμα εκτίθεται στο Εθνικό Μουσείο του Κάρντιφ

Μια ανακάλυψη από έναν τετράχρονο κορίτσι μπορεί να δείξει τον τρόπο με τον οποίο οι δεινόσαυροι περπατούσαν πάνω στη Γη.

Η Λίλι από το Μπάρι της Ουαλίας βρήκε ένα εντυπωσιακό απολιθωμένο αποτύπωμα 200 εκατομμυρίων ετών τον Ιανουάριο, το οποίο εκτίθεται τώρα στο Εθνικό Μουσείο του Κάρντιφ.

Οι επιμελητές δήλωσαν ότι ήταν «το καλύτερο δείγμα που βρήκε ποτέ» σε μια παραλία.

Η Λίλι, της οποίας ο αγαπημένος δεινόσαυρος είναι το T-rex, φώναξε «Μπαμπά, κοίτα αυτό!» όταν βρήκε το απολίθωμα σε μια βόλτα με την οικογένειά της.

Το απολίθωμα είναι ένας τύπος αποτυπώματος που ανήκει σε έναν άγνωστο φυτοφάγο δεινόσαυρο από την Τριαδική περίοδο.

Η επιμελήτρια της παλαιοντολογίας του μουσείου, Cindy Howells, είπε ότι το απολίθωμα ήταν «ένα από τα καλύτερα διατηρημένα δείγματα του τύπου του και θα βοηθήσει πραγματικά τους παλαιοντολόγους να αποκτήσουν μια καλύτερη ιδέα για αυτούς τους πρώιμους δεινόσαυρους και για τον τρόπο που περπατούσαν».

Η μητέρα της Λίλι, Σάλι είπε ότι όλη η οικογένεια είναι ενθουσιασμένη, όταν ανακάλυψε ότι πρόκειται για ένα ίχνος δεινοσαύρων.

Η Christina Byrne, ανώτερη υπεύθυνη περιβαλλοντικής αξιολόγησης για τους φυσικούς πόρους στην Ουαλία δήλωσε πως «Το αποτύπωμα του δεινοσαύρου είναι ένα θεαματικό εύρημα και χαιρόμαστε που θα συνεργαστούμε για να διασφαλίσουμε την προσεκτική αφαίρεσή του, έτσι ώστε να μπορεί να διατηρηθεί ως επιστημονικός και εκπαιδευτικός πόρος για να απολαύσουν οι μελλοντικές γενιές».

Πηγή: Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ