«Θεατρικά Δρώμενα» από τη ΔΕΔΙΣΑ

Newsroom
Newsroom

Στον Δημοτικό Κήπο Χανίων

Ακόμα δύο απογεύματα θα παρουσιαστούν τα θεατρικά δρώμενα από τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων [ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ)], που αφορούν στην επαναχρησιμοποίηση και στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων καθώς και στην ανακύκλωση των υλικών αυτών, στις 28 και 29 Ιουλίου 2023, στον Δημοτικό Κήπο Χανίων.

Συγκεκριμένα, οι θεατρικές παραστάσεις «τσέπης» θα ενημερώνουν τους θεατές για θέματα που αφορούν στην πρόληψη και στη μείωση της παραγωγής απορριμμάτων, στην επαναχρησιμοποίηση καθώς και για το πρόγραμμα «Πληρώνω Όσο Πετάω (Π.Ο.Π.)», έτσι ώστε μέσα από την τέχνη του θεάτρου, του λόγου και της κίνησης να δοθεί η ευκαιρία στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες των Χανίων να κατανοήσουν αυτές τις έννοιες.

Επιπλέον, μέσα από το περιεχόμενο των θεατρικών δρώμενων θα δίνονται πληροφορίες στο κοινό σχετικά με τη διαλογή στην πηγή των ειδικών ρευμάτων αποβλήτων και τη διαλογή στην πηγή των βιοαποβλήτων. 

Ώρες θεατρικών δρώμενων και θεματική ενότητα:

  • 18:30 [ΠΡΟΛΗΨΗ-ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΡΧΕΣ ΠΟΠ] [διάρκεια 15 λεπτά]
  • 19:00 [ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ] [διάρκεια 15 λεπτά]
  • 20:00 [ΠΡΟΛΗΨΗ-ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΡΧΕΣ ΠΟΠ] [διάρκεια 15 λεπτά]
  • 20:30 [ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ] [διάρκεια 15 λεπτά]

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι συντελεστές των Θεατρικών Δρώμενων είναι: Κείμενο - Σκηνοθεσία: Μαρίνα Πανηγυράκη, Σκηνικά: Σπύρος Ανδρουλάκης, Παίζουν (οι ηθοποιοί-μαθητές της θεατρικής ομάδας "ΠεραΧώρα theater company”): Μαμά: Νίκη Κανταρίδου, Μπαμπάς: Παναγιώτης Ζαφείρης,

Παιδί: Κωνσταντίνος Πετρομιχελάκης

Οι ανωτέρω δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του Επικοινωνιακού Προγράμματος “Συμμετέχω!” στην «ΠΡΟΛΗΨΗ αλλά και ΠΡΟ(Σ)ΚΛΗΣΗ», που υλοποιεί η ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε. (ΟΤΑ) και επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει πολίτες και επαγγελματίες, αλλά και επισκέπτες στον Δήμο Χανίων, στη μείωση (πρόληψη) παραγωγής απορριμμάτων και στην αποτελεσματικότερη Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) απορριμμάτων συγκεκριμένων κατηγοριών.

Το Επικοινωνιακό Πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης: «Συμμετέχω!» του ΕΠ «ΚΡΗΤΗ» 2014-2020, με κωδικό MIS 5089184, η οποία χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη» 2014-2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ