Ξεκινά το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου και Μουσικής Δήμου Γόρτυνας

Newsroom
Newsroom

Από τις 29 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2023, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης

Ο Δήμος Γόρτυνας, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού – Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηρακλείου, η Περιφέρεια Κρήτης και το Σωματείο «Διάζωμα» συνδιοργανώνουν το 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου και Μουσικής Δήμου Γόρτυνας, στον αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας (Αρχαία Αγορά), από την Δευτέρα 29 Μαΐου έως το Σάββατο 4 Ιουνίου 2023. 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, που έχει ως στόχο την ανάδειξη της σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας και την σφυρηλάτηση των σχέσεων μεταξύ της μαθητικής κοινότητας και του αρχαιολογικού χώρου της Γόρτυνας και, ειδικότερα, του Αρχαίου Θεάτρου της Γόρτυνας, θα παρουσιαστούν μαθητικές θεατρικές παραστάσεις, ρητορικά δρώμενα, ενώ θα πραγματοποιηθεί και έκθεση ζωγραφικής, από τους μαθητές, με θέμα: «Θέατρο και Αρχαιότητες». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, συναυλία με την Εμμανουέλα Νινιράκη και τον Χάρη Μανουσάκη. 

Στο 9ο Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου και Μουσικής του Δήμου Γόρτυνας, συμμετέχουν, συνολικά, 300 μαθητές και 30 εκπαιδευτικοί, 11 σχολείων, από τους Δήμους Γόρτυνας και Φαιστού. Συγκεκριμένα, μαθητές από τα Δημοτικά Σχολείων Αγίων Δέκα, Γέργερης, Αγίου Θωμά, Αγίας Βαρβάρας, Μητρόπολης, Ασημίου, Τυμπακίου, Αντισκαρίου, Καπαριανών, Ζαρού και από το Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη, σε όλες τις παραστάσεις και δρώμενα του φεστιβάλ. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Μαΐου, με ώρα προσέλευσης 19:45.

Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι το «Νερό Ρούβας».  

650650956043059

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ηράκλειο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ