"Ζωντάνεψε" το βιβλίο του Φοίβου Ιωαννίδη

"Ζωντάνεψε" το βιβλίο του Φοίβου Ιωαννίδη

Πλήθος κόσμου και συγκίνηση για το βιβλίο με τίτλο «Μια ζωή γεμάτη»

Επίσημη παρουσίαση για το βιβλίο του Φοίβου Ιωαννίδη "Μια ζωή γεμάτη",  το βράδυ της Τετάρτης στο Ηράκλειο.

1

Η εκδήλωση έγινε στην αυλή του καφέ Μαρίνα, όπου πλήθος Ηρακλειωτών και όχι μόνο έσπευσε για να παρακολουθήσει από κοντά την παρουσίαση του βιβλίου από τον ίδιο τον συγγραφέα.

1

Για το βιβλίο μίλησαν ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, ο π. Περιφερειακός Σύμβουλος Αντώνης Ανηψητάκης καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Άρης Ροζάκης αλλά και η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου, κ. Αριστέα Πλεύρη.

11

 

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, όπου μάλιστα ευχήθηκε στον Φοίβο Ιωαννίδη, υγεία και να είναι "καλοταξιδο" το βιβλίο του.

1

Η εκδήλωση έγινε υπό την αιγίδα του δήμου Ηρακλείου και του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου.

1

Σημειώνεται οτι το εξώφυλλο του βιβλίου κοσμεί ένα σκίτσο του Δημήτρη Ξυριτάκη, που απεικονίζει  θάλαμο των φυλακών της Αίγινας.

Το βιβλίο περιέχει φωτογραφικά ιστορικά ντοκουμέντα και αποτυπώνει στις γραμμές του, όχι μόνο πτυχές της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας, αλλά και του Ηρακλείου ειδικότερα. Ο Φοίβος Ιωαννίδης ξεδιπλώνει τις αναμνήσεις του από το μεταπολεμικό Ηράκλειο, και περιγράφει ιστορικές στιγμές όπως η δολοφονία Λαμπράκη, η εκλογική νίκη της Ένωσης Κέντρου, η Αποστασία και ο «Ανένδοτος Αγώνας». Εκτενής αναφορά γίνεται στην αντιστασιακή δράση ενάντια στη χούντα που αναπτύχθηκε στο Ηράκλειο. Στα γεγονότα αυτά είναι αφιερωμένη μια ολόκληρη ενότητα του βιβλίου. 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ