Έρικσεν: Γιατί οι γιατροί αποφάσισαν να του βάλουν εμφυτευόμενο απινιδωτή

 Έρικσεν: Γιατί οι γιατροί αποφάσισαν να του βάλουν εμφυτευόμενο απινιδωτή

Ποιες αρρυθμίες οδηγούν στον αιφνίδιο καρδιακό θάνατο. Η σημασία του προαθλητικού ελέγχου. Τι λέει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία για το περιστατικό που ακόμα συγκλονίζει τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Οι αρρυθμίες που μπορεί να οδηγήσουν σε αιφνίδιο καρδιακό θάνατο δεν είναι απλές διαταραχές του καρδιακού ρυθμού, αναφέρει η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (ΕΚΕ) με αφορμή την περίπτωση του Δανού ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν ο οποίος υπέστη ανακοπή στη διάρκεια αγώνα του EURO 2020.

Αντιθέτως, οι αρρυθμίες αυτές είναι σοβαρές καταστάσεις που οδηγούν σε άμεση αιμοδυναμική κατάρριψη, επειδή δεν είναι δυνατή η αποτελεσματική συστολή της καρδιάς. Αυτό έχει ως επακόλουθο να μην τροφοδοτούνται με αίμα τα όργανα του σώματος.

Οι εν λόγω αρρυθμίες είναι η κοιλιακή ταχυκαρδία και η κοιλιακή μαρμαρυγή. Η μόνη δυνατότητα επαναφοράς, σύμφωνα με την ΕΚΕ, είναι η άμεση ιατρική παρέμβαση και η απινίδωση. Η απινίδωση είναι η χορήγηση ηλεκτρικού ρεύματος, με ειδικό μηχάνημα που ονομάζεται εξωτερικός απινιδωτής. Με την εφαρμογή της, ενδέχεται να αναταχθεί ο καρδιακός ρυθμός και να ξαναγίνει φυσιολογικός (κανονικός φλεβοκομβικός ρυθμός).

Διαβάστε περισσότερα στο capitano.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ