Γέμισε από παιδικά χαμόγελα το Karteros Beach Sports Center

Newsroom
Newsroom

Πρόκειται για καθημερινές δράσεις που θα διαρκέσουν τρεις εβδομάδες

Πλημμύρισε από παιδικά χαμόγελα το Karteros Beach Sports Center, καθώς 919 μαθήτριες και μαθητές από 5 Δημοτικά Σχολεία, δύο Γυμνάσια κι ένα Λύκειο από τον νομό Ηρακλείου, αλλά και Δημοτικό Σχολείο από το Λασίθι (από την Κριτσά) έκαναν την αρχή και βρέθηκανστις Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στον Καρτερό.

Πρόκειται για καθημερινές δράσεις που θα διαρκέσουν τρεις εβδομάδες, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Υφυπουργείου Αθλητισμού, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου, για γνωριμία των μαθητών με τα αθλήματα άμμου, εν όψει και της διοργάνωσης των 3ων Μεσογειακκών Παράκτιων Αγώνων "Ηράκλειο 2023".

Αναλυτικά η ανάρτηση του Υφυπουργού Λευτέρη Αυγενάκη:  

«Στο πλαίσιο της εκδηλώσεων «Εβδομάδες Αθλητισμού», που θα διεξάγονται καθημερινά μέχρι και τις 21 Οκτωβρίου, τα παιδιά ξεναγήθηκαν στους χώρους, γνώρισαν τα γήπεδα και συγκεντρώθηκαν όλα μαζί στις κερκίδες του κεντρικού γηπέδου, όπου ενημερώθηκαν για τους Mediterranean Beach Games “Heraklion 2023” και τα αθλήματα παραλίας, τα οποία σε 11 μήνες από τώρα θα διεξαχθούν κατά κύριο λόγο στον Καρτερό και εργαζόμαστε καθημερινά ώστε να είναι οι καλύτεροι στην ιστορία.

Τους μίλησα για τα αθλήματα με τα οποία θα έρθουν σε επαφή (Beach Volley, Beach Handbal, Beach Soccer & Beach Basket), τα προέτρεψα να διασκεδάσουν και ευχαρίστησα για τη συνεργασία τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, καθώς και τους 45 Γυμναστές τους Φυσικής Αγωγής που συμμετέχουν ενεργά και παίζουν καθοριστικό ρόλο σε όλη αυτήν τη δράση.

Κατόπιν, τα παιδιά πέρασαν απ’ όλα τα αθλήματα και χάρηκαν με την ψυχή τους! Έμαθαν για τους κανονισμούς τους, σούταραν, έτρεξαν και σκόραραν!

Οι εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center είναι ανοικτές για όλους και για τις προσεχείς τρεις εβδομάδες το πρόγραμμα επισκέψεων –με δωρεάν μεταφορά- αφορά μαθητές Δ’, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων, καθώς και μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων.

Να ευχαριστήσω για την υποστήριξη τον Περιφερειακό Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης, Εμμανουήλ Καρτσωνάκη, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Yannis Karagiannidis, τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Εμμανουήλ Μπελαδάκη, το Γραφείο Φυσικής Αγωγής νομού Ηρακλείου, τον Διοικητή της Τροχαίας Ηρακλείου, Στέλιο Καρακούδη, τους αντιδημάρχους Αθλητισμού Δήμου Ηρακλείου, Κώστας Βαρδαβάς και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου και Τουρισμού Δήμου Ηρακλείου Γιώργο Σισαμάκη, την Οργανωτική Επιτροπή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023» και τον πρόεδρό της, Νίκο Ταμπακάκη, καθώς και τον πρόεδρο Λευτέρη Ζερβό, τα στελέχη και τους εργαζομένους του Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου και φυσικά την κορυφαία μαραθωνοδρόμο Μαρία Πολύζου».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ