Η μεταφορά του Μέσι στην Παρί και η πληρωμή του σε κρυπτονομίσματα

Η μεγάλη μεταγραφή του Μέσι από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν περιλάμβανε και την πληρωμή του σε κρυπτονομίσματα.

Η τεράστια μεταγραφή του Λιονέλ Μέσι από την Μπαρτσελόνα στην Παρί Σεν Ζερμέν έχει γίνει πολύ μεγάλο θέμα παγκοσμίως.

Σύμφωνα όμως με το Reuters, η μεταφορά του αστεριού του ποδοσφαίρου συμπεριλάμβανε και την πληρωμή του σε "μάρκες" κρυπτονομισμάτων, ως ένα καλωσόρισμα.

Το ακριβές νούμερο της πληρωμής δεν έχει γίνει γνωστό, παρ' όλο που θεωρείται μια στιγμή κομβική για την ανάπτυξη των επενδύσεων, αφού ήδη από την ημέρα της ανακοίνωσης της μεταγραφής του στην ομάδα η μάρκα έχει ανέβει 15%.

Τι είναι όμως οι μάρκες των οπαδών της ομάδας;

Οι "μάρκες" αυτές είναι κάτι παρόμοιο με τα κρυπτονομίσματα τύπου Bitcoin ή Ethereum, αν και πρακτικά διαχειρίζονται από μια εταιρία αθλητισμού.

Η μάρκα της Παρί Σεν Ζερμέν, λανσαρίστηκε σε συνεργασία με την Socios τον Ιανουάριο του 2020. Σκοπός της είναι η διαντίδραση με τους οπαδούς της ομάδας και τη συμμετοχή τους σε διαδικτυακά γκάλοπ.

Η μάρκα της Παρί Σεν Ζερμέν

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω η ταραχώδης μεταγραφή του Μέσι στην Παρί έχει κάνει θαύματα για τη μάρκα κι όσους την κατέχουν.

Την προηγούμενη κιόλας εβδομάδα, είχε αξία περίπου, 22 δολάρια, ενώ στις 10 του Αυγούστου, που ανακοινώθηκε και η μεταγραφή, ανέβηκε στα 58 δολάρια. Εκ τότε ξαναέπεσε στα 41 δολάρια.

 

Πηγή: Decrypt

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ