Βενεζουέλα: Αφέθηκαν ελεύθεροι 59 Κολομβιανοί

Οι Κολομβιανοί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, είχαν συλληφθεί αυθαίρετα και κρατούνταν επί τρία χρόνια παρανόμως.

Ελεύθερους άφησε 59 Κολομβιανούς υπηκόους η κυβέρνηση της Βενεζουέλας, όπως ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κάνοντας λόγο για «θετική ένδειξη». Οι Κολομβιανοί, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, είχαν συλληφθεί αυθαίρετα και κρατούνταν επί τρία χρόνια παρανόμως.

«Είναι ένα θετικό σημάδι ότι η κυβέρνηση συμμορφώνεται με τις δεσμεύσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έκανε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης της Ύπατης Αρμοστού του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Μισέλ Μπατσελέτ. Αναμένουμε αποφυλακίσεις περισσότερων ανθρώπων τις επόμενες ημέρες» έγραψε στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter η υπηρεσία του ΟΗΕ. .

Το υπουργείο Εξωτερικών της Κολομβίας είχε ζητήσει πέρυσι την παρέμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τη διαπραγμάτευση απελευθέρωσης όσων συνελήφθησαν τον Σεπτέμβριο του 2016 από την βενεζουελανή κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Το Καράκας υποστήριζε ότι πρόκειται για παραστρατιωτικούς και δεν προέβη σε άμεσο σχόλιο για την απελευθέρωσή τους. Να θυμίσουμε ότι η Κολομβία και είναι μεταξύ των δεκάδων χωρών, που ναγνωρίζουν τον Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο αρχηγό κράτους της Βενεζουέλας.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ