Αβοκάντο: Πότε μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση από λιστέρια και σαλμονέλα

Newsroom
Newsroom

Η βύθιση του αβοκάντο στο νερό επιβραδύνει τη διαδικασία οξείδωσης που προκαλεί υπερωρίμανση του αβοκάντο.

Με την ακρίβεια να «στραγγίζει» το πορτοφόλι μας πολύ γρηγορότερα από το αναμενόμενο, πολλοί αναζητούν τρόπους να παρατείνουν τη διάρκεια των τροφίμων προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα.

Ένα τέτοιος τρόπος που υποτίθεται ότι διατηρεί το αβοκάντο φρέσκο για μεγαλύτερο διάστημα, έχει γίνει viral στο TikTok, τη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.

Το βίντεο προτείνει στους ανθρώπους να βυθίζουν τα αβοκάντο στο νερό, μια κίνηση που σύμφωνα με τις προειδοποιήσεις των ειδικών, μπορεί να προκαλέσει διάρροια και άλλες παρενέργειες.

Οι υποστηρικτές αυτής της τάσης ισχυρίζονται ότι αυτό επιβραδύνει τη διαδικασία οξείδωσης, εμποδίζοντας ουσιαστικά το αγαπημένο φρούτο να ωριμάσει πολύ σύντομα.

Πέρα όμως του ότι επιβραδύνει το μαύρισμα του φρούτου, δεν προσφέρει κάτι άλλο. Αντίθετα, η συγκεκριμένη μέθοδος αποθήκευσης δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη επικίνδυνων βακτηρίων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η μέθοδος ευνοεί τη ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών, όπως η λιστέρια και η σαλμονέλα, στην επιφάνεια του αβοκάντο.

 

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

 

 

 

 

 

 

Φωτογραφία από silverstylus από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ