Οι τρεις διατροφικοί συνδυασμοί που πρέπει να αποφεύγετε

Newsroom
Newsroom

Τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν συνδυάζετε κάποια τρόφιμα ή ροφήματα

Είναι αναμφίβολο ότι η κατανάλωση συγκεκριμένων τροφών και ροφημάτων μεμονωμένα μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την υγεία μας.

Ωστόσο, όταν αυτά συνδυάζονται με κάτι άλλο, μπορούν να φέρουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, υπάρχουν κάποιοι συνδυασμοί τροφίμων που προκαλούν φούσκωμα, αυξάνουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειώνουν την απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών.

Δείτε τρεις από αυτούς:

Αλκοόλ και καφεΐνη

Έχετε για παράδειγμα πιει αρκετό κρασί με το φαγητό σας και είστε έτοιμοι να απολαύσετε ένα καφεδάκι για να διώξετε την υπνηλία και να ανακτήσετε την ενέργειά σας; Πρόκειται για μεγάλο λάθος. Έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που συνδυάζουν την καφεΐνη και το αλκοόλ διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο ατυχήματος.

Τσάι και γάλα

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχει το μαύρο τσάι μειώνουν τη φλεγμονή, η οποία έχει συνδεθεί με τον διαβήτη και πολλές χρόνιες παθήσεις. Η προσθήκη έστω και λίγου γάλακτος όμως (ζωικής προέλευσης ή σόγιας) εμποδίζει την απορρόφηση των αντιοξειδωτικών.

Φακές και κόκκινο κρασί

Το κόκκινο κρασί περιέχει τις χημικές ενώσεις τανίνες. Όταν αυτές συνδυάζονται με σίδηρο, ο οποίος περιέχεται στις φακές και τη σόγια, εμποδίζουν την απορρόφησή του από τον οργανισμό.

 

 

Φωτογραφία από StockSnap από το Pixabay

Πηγή: baby.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ