Εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, προσθέστε αυτές τις τροφές στη ζωή σας

Newsroom
Newsroom

Βοηθήστε τον οργανισμό σας!

Εάν έχετε πίεση, αυτό που τρώτε μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ευτυχώς, το να τρώτε πιο υγιεινά για να διατηρήσετε την αρτηριακή σας πίεση σε χαμηλά επίπεδα μπορεί να σας μυήσει σε έναν ευρύ κόσμο από νόστιμες τροφές όπως αυτές.

Αν θέλετε να νικήσετε την υψηλή αρτηριακή πίεση, τα παντζάρια μπορεί να είναι ένα από τα καλύτερα στοιχήματά σας. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της αντιστάθμισης της υπέρτασης.

Οι αγκινάρες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο, το οποίο βοηθά το σώμα να εξισορροπήσει ορισμένες από τις επιπτώσεις της κατανάλωσης νατρίου που είναι ανθυγιεινό για την καρδιά.

Δοκιμάστε και λαχανάκια Βρυξελλών. Αυτή η τροφή έχει φυσικά χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και λίπος.

Τα βατόμουρα είναι πεντανόστιμα - και υπερτροφή, δηλαδή superfood. Γεμάτα με φλαβονοειδή, τα μούρα μπορούν να αποτελέσουν έναν εξαιρετικό τρόπο για να βοηθήσουν στη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων αρτηριακής πίεσης.

Η μαύρη σοκολάτα - η άγλυκη σοκολάτα που περιέχει 50 τοις εκατό κακάο - βρέθηκε ότι είναι πραγματικά ευεργετική για την αρτηριακή πίεση, σύμφωνα με μια μελέτη του Χάρβαρντ.

Τα λευκά φασόλια είναι μεταξύ των πολλών φασολιών που περιέχουν μεγάλη ποσότητα καλίου, ένα πολύ σημαντικό θρεπτικό συστατικό όταν πρόκειται για τη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Πηγή: e-radio.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ