Το εμβόλιο της Pfizer δεν χρειάζεται ακόμη να προσαρμοστεί στις παραλλαγές του κορωνοϊού

Τι δήλωσε ο επικεφαλής της BioNTech στη Γερμανία στη διάρκεια συνέντευξης τύπου

Το εμβόλιο κατά της Covid-19 των εργαστηρίων Pfizer/BioNTech δεν είναι "ακόμη" ανάγκη να προσαρμοστεί στις νέες παραλλαγές του κορωνοϊού που κυκλοφορούν, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της BioNTech προκρίνοντας μάλλον μια "τρίτη δόση".

"Είναι πιθανό τους επόμενους 6 με 12 μήνες να εμφανιστεί μια παραλλαγή που θα απαιτεί την προσαρμογή του εμβολίου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν ισχύει κάτι τέτοιο", δήλωσε ο Ουγούρ Σαχίν.

'Η λήψη μιας απόφασης τώρα θα μπορούσε να αποδεχθεί εσφαλμένη, αν σε τρεις ή έξι μήνες μια άλλη παραλλαγή κυριαρχήσει", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της BioNTech, μια τέτοια απόφαση θα πρέπει να παρέμβει μόνο αν το "υπάρχον εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό ή το καλύτερο δυνατό".

Συνεπώς "επί του παρόντος, ξέρουμε ότι μια αναμνηστική δόση με τον βασικό τύπο (του εμβολίου) είναι απολύτως επαρκής", υπογράμμισε ο Σαχίν.

Άρα, "η καλύτερη προσέγγιση για να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση είναι να συνεχίσουμε με μια αναμνηστική δόση", προκειμένου να ενισχύσουμε την ανοσία που παρέχει το εμβόλιο, πρόσθεσε.

Οι φαρμακοβιομηχανίες Pfizer και BioNTech ανέφεραν ήδη στις αρχές Ιουλίου "ενθαρρυντικά αποτελέσματα" από τις δοκιμές για μια τρίτη δόση και προβλέπουν να ζητήσουν τη χορήγηση άδειας για μια τρίτη δόση του εμβολίου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Ο Ουγούρ Σαχίν έκανε τις δηλώσεις αυτές στο πλαίσιο της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου της BioNTech.

Από την αρχή της χρονιάς, το γερμανικό εργαστήριο κατέγραψε κύκλο εργασιών 7,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, έναντι 69,4 εκατομμυρίων ευρώ κατά την ίδια περίοδο πέρυσι, πριν από την ανάπτυξη του εμβολίου κατά της Covid-19.

Η μεγάλη αυτή αύξηση "οφείλεται κυρίως στην ταχεία αύξηση της προμήθειας εμβολίων κατά της Covid-19 παντού στον κόσμο", εξήγησε.

Η BioNTech έχει παραδώσει περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο δόσεις από την αρχή της χρονιάς και υπολογίζει να φθάσει τα 2,2 δισεκατομμύρια έως το τέλος του 2021.

Μόνο με το εμβόλιό της κατά της Covid-19, η BioNTech ελπίζει να καταγράψει κύκλο εργασιών σχεδόν 16 δισεκατομμυρίων ευρώ φέτος.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ