H θνησιμότητα του COVID-19

Oι διαφορές μεταξύ των κρατών

Κάποιοι επιστήμονες προειδοποιούν πως δεν καταγράφονται σωστά όλοι οι θάνατοι από COVID-19.

Πρόκειται για κάτι που συμβαίνει σε ό λες τις χώρες.

Μεταξύ των χωρών ο δείκτης θνησιμότητας διαφέρει και αυτό δημιουργεί αβεβαιότητα για τους ακριβείς αριθμούς.

Στην Ιταλία κατέξηξε 11,03% των κρουσμάτων

Στην Ισπανία το 8,38%, στη Βρετανία και τη Γαλλία το 6% περίπου το 6% στην Κίνα περίπου το 4% στις ΗΠΑ το 1,77% και στη Γερμανία το ποσοστό είναι κάτω από 1%.

«Πιστεύω πως στη Βρετανία μετράμε στα θύματα του κορωνοϊού κάθε κρούσμα που κατέληξε ενώ είχε προσβληθεί από την ασθενεία. Αντίθετα πιστεύω πως στη Γερμανία μετρούν μόνο τους θανάτους που προκλήθηκαν άμεσα από την ασθένεια. Σε αυτές οι μικρές διαφορές μεταξύ των κρατών μπορεί να οφείλονται οι διαφορετικοί αριθμοί των νεκρών σε κάθε χώρα», ανέφερε ο Μάικλ Τίλντεσλι καθηγητής λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Warwick.

Στην Ιταλία στα θύματα περιλαμβάνονται όλοι οι ασθενείς που ήταν θετικοί και κατέληξαν, ανεξάρτητα από το εάν είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν είναι και ο δημογραφικός.

Η Ιταλία έχει τον γηραιότερα πληθυσμό στην Ευρώπη.

Το 23% των κατοίκων της είναι άνω των 65 ετών.

Στην Ισπανία σύμφωνα με υγεινομικούς δεν προσμετρώνται εκείνοι που κατέληξαν στα σπίτια τους χωρίς να έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Στην Γαλλία κάποια ιδρύματα στις πληγείσες περιοχές υποστηρίζουν πως αρκετοί θανάτοι δεν περιλαμβάνονται στον επίσημο απολογισμό.

Στην Γερμανία το ποσοστό των θανάτων επί των κρουσμάτων είναι 0,72%.

Σύμφωνα με το αρμόδιο Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, όλοι οι θάνατοι που σχετίζονται με την νόσο καταγράφονται στον επίσημο απολογισμό.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ