Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού σε πραγματικό χρόνο

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού σε πραγματικό χρόνο

Η έρευνα σχετικά με τον επονομαζόμενο COVID-19 προχωράει με εκπληκτική ταχύτητα παρόλο που πρόκειται για έναν παντελώς άγνωστο ιό

Σε επαγρύπνηση και εγρήγορση βρίσκονται εθνικές κυβερνήσεις, διεθνείς οργανισμοί και ερευνητικά ιδρύματα σε ολόκληρον τον κόσμο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.

Η έρευνα σχετικά με τον επονομαζόμενο COVID-19 προχωράει με εκπληκτική ταχύτητα παρόλο που πρόκειται για έναν παντελώς άγνωστο ιό που εμφανίστηκε μόλις στα τέλη του Δεκεμβρίου 2019.

Η Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και σχεδόν άπασες οι εθνικές κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη, προσπαθούν να κερδίσουν μια μάχη απέναντι στον χρόνο, χρηματοδοτώντας ερευνητικά κέντρα για την ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίων ώστε να υπάρξει όχι μόνο θεραπεία αλλά και ίαση και από τον νέον κορωνοϊό.

Στην σελίδα του Πανεπιστημίου Johns Hopkins μπορείτε να παρακολουθείτε σε ζωντανό χρόνο την εξάπλωση του ιού που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην πόλη Ουχάν της Κίνας και πλέον απασχολεί τα περισσότερα κράτη του κόσμου, δοκιμάζοντας τις αντοχές των συστημάτων υγείας .

  

 

 

Πηγή: protothema.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ