Κορωνοϊός: «Εγχειρίδιο» ανεκδότων ενάντια στην κατάθλιψη

Κορωνοϊός: «Εγχειρίδιο» ανεκδότων ενάντια στην κατάθλιψη

Οι ειδικοί της ψυχικής υγείας πιστεύουν ότι τα αστεία μπορούν να είναι ένα «εργαλείο» για τον έλεγχο του άγχους

Ανέκδοτα με πρωταγωνιστή την πανδημία του κορονοϊού, η οποία άλλαξε την καθημερινότητα των πολιτών, συλλέγει το Εθνογραφικό Μουσείο της Σλοβενίας για να δημιουργήσει ένα «εγχειρίδιο» αισιοδοξίας και ελπίδας.

Τα ανέκδοτα «αλιεύονται» από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη σύμφωνη γνώμη των δημιουργών τους και, όταν αρθούν τα αυστηρά μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας που εφαρμόζονται στη Σλοβενία, θα αποτελέσουν το υλικό της νέας έκδοσης του Εθνογραφικού Μουσείου.

«Ο κορονοϊός και η γρίπη πήγαν σε ένα μπαρ. Η γρίπη παραπονιέται ότι οι "δουλειές" δεν πάνε καλά και ο κορονοϊός της απαντά: "Φυσικά οι δουλειές σου δεν πάνε καλά, δεν έχεις σωστό μάρκετινγκ"». Αυτό είναι ένα μόνο από τα ανέκδοτα που κυκλοφορούν ευρέως στο διαδίκτυο προκαλώντας γέλιο σε όσους το έχουν διαβάσει.

Το Εθνογραφικό Μουσείο καλεί όσους το επιθυμούν να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.etno-muzej.si/sl/novice/povabilo-k-zbiranju-vicev-ali-koronski-humor για να στείλουν το δικό τους ανέκδοτο, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων STA, ο διευθυντής του Μουσείου Μίχα Σπίτσεκ, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

 Οι ειδικοί της ψυχικής υγείας πιστεύουν ότι τα αστεία μπορούν να είναι ένα «εργαλείο» για τον έλεγχο του άγχους, φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά και έχουν ηρεμιστικό αποτέλεσμα. «Το χιούμορ που δεν είναι καταθλιπτικό ή επιθετικό είναι ένας υγιής αμυντικός μηχανισμός και στρατηγική για να ξεπεραστεί το άγχος», δήλωσε η κλινική ψυχολόγος Γιάνα Στρίτσα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ