Κορονοϊός: Πώς να ψωνίζεις γρήγορα και αποτελεσματικά τα βασικά αγαθά

Κορονοϊός: Πώς να ψωνίζεις γρήγορα και αποτελεσματικά τα βασικά αγαθά

Πώς να περνάς όσο λιγότερο χρόνο μπορείς εκεί έξω

Είναι γεγονός πως το απλό ψώνισμα των πραγμάτων που χρειαζόμαστε για την επιβίωσή μας έχει γίνει επικίνδυνη δουλειά, όσο η πανδημία του κορονοϊού επιμένει να μαστίζει τις ζωές μας.
 

Αντί να πεταχτείς λοιπόν για να πάρεις ψωμί και γάλα, οπλίζεσαι με γάντια και μάσκες, έχοντας και ένα σωστό οπλοστάσιο από αντισηπτικά και μαντιλάκια. Κι όλα αυτά διατηρώντας πάντα την απόσταση ασφαλείας από τους άλλους ανθρώπους.

Δεν συνηθίζαμε να ψωνίζουμε έτσι, πρέπει όμως να προσαρμοστούμε. Και όσο χρόνο μειώσουμε εκεί έξω, είναι σίγουρα υπέρ μας.

Τι να κάνουμε; Σωστό προγραμματισμό, κατά πρώτο. Για να ελαχιστοποιήσουμε τις επισκέψεις σε καταστήματα τροφίμων, κάνουμε καλές λίστες με τα προϊόντα που θα χρειαστούμε, λαμβάνοντας υπόψη και τα γεύματα της εβδομάδας. Ελέγχοντας τι υπάρχει στα ντουλάπια μας και το ψυγείο και τι λείπει.

Οργανώνουμε επίσης τη λίστα μας κατά ομάδες προϊόντων, ώστε να ρίξουμε τον χρόνο στο σούπερ μάρκετ με άσκοπες βόλτες στα ράφια.

Αν τα πάμε καλά με την τεχνολογία, υπάρχουν πάρα πολλές και δωρεάν εφαρμογές οργάνωσης του βασικού shopping (όπως οι AnyList και Mealime), απλοποιώντας περαιτέρω τέτοιες διαδικασίες.

Αν βρεις μάλιστα καταστήματα που παραδίδουν τα προϊόντα στην πόρτα σου, ακόμα καλύτερα. Αλλιώς απομνημόνευσε τους διαδρόμους του μαγαζιού που ψωνίζεις, ώστε να γίνει ακόμα αποδοτικότερο και γρηγορότερο το shopping.

Και βέβαια έχουμε πάντα υπόψη μας πως για κάθε επίσκεψη στο σουπερμάρκετ και το μανάβικο που γλιτώνουμε, κάποιος κάνει αυτή τη δουλειά για μας. Αναγνωρίζουμε πάντα το δύσκολο και επικίνδυνο έργο που κάνουν οι διανομείς…

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ