Μικρότερη των $10 η τιμή της δόσης του «Sputnik-V»

Μικρότερη των $10 η τιμή της δόσης του «Sputnik-V»

Η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου ενδέχεται να γίνει και σε Αίγυπτο και Αλγερία - Παρουσιάστηκε σήμερα το εμβόλιο στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών


Η τιμή του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του νέου κορωνοϊού θα είναι μικρότερη των 10 δολαρίων και θα είναι το πιο φτηνό από τα υπάρχοντα εμβόλια, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) Κιρίλ Ντμίτριεφ στην ειδική σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που είχε ως θέμα την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Η κάθε δόση του ρωσικού εμβολίου κατά του κορωνοϊού Sputnik-V θα κοστίζει λιγότερο από 10 δολάρια», δήλωσε ο Νμτίτριεφ.

Ο Ντμίτριεφ δήλωσε επίσης ότι το RDIF (το οποίο έχει χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη του ρωσικού εμβολίου) ενδέχεται να αρχίσει την παραγωγή του ρωσικού εμβολίου στην Αίγυπτο και την Αλγερία.

Στο μεταξύ,  ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο παρουσίασε σήμερα στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών το Sputnik-V.

Στην παρουσίαση, τον Ρώσο υπουργό Υγείας πλαισίωσαν ο Βασίλι Νεμπένζια, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στα Ηνωμένα Έθνη και ο Κύριλ Ντμίτριεφ, διευθύνων σύμβουλος του RDIF.

Το ρωσικό εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Gamaleya και το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ