Παμψηφεί νέος πρόεδρος στο ΚΕΣΥ ο καθηγητής Ιατρικής Δημ. Μπούμπας

Παμψηφεί νέος πρόεδρος στο ΚΕΣΥ ο καθηγητής Ιατρικής Δημ. Μπούμπας

Είχε διατελέσει επί σειρά ετών Διευθυντής της Ρευματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ

Παμψηφεί εξελέγη νέος πρόεδρος της Ολομέλειας του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚεΣΥ), ο Καθηγητής Παθολογίας- Ρευματολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρης Μπούμπας, μετά από πρόταση του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεϋρη. 

Η εκλογή έγινε σήμερα Τετάρτη 1/12, όπου συνήλθε στο υπουργείο Υγείας, παρουσία του κ. Πλεύρη και της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, η Ολομέλεια του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚεΣΥ), προκειμένου να εκλέξει νέο πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Ο νέος πρόεδρος του ΚΕΣΥ είχε διατελέσει Διευθυντής στη Ρευματολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ.

Ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του ΚΕΣΥ στο έργο του Υπουργείου Υγείας και πιο συγκεκριμένα στη μεταρρύθμιση για το νέο ΕΣΥ καθώς και στις αλλαγές που προωθούνται στον ΕΟΠΥΥ και στη φαρμακευτική πολιτική.

Η σναπληρώτρια υπουργός Υγείας, που κατείχε μέχρι πρότινος τη θέση της  Προέδρου του ΚεΣΥ, ευχαρίστησε όλα τα μέλη του Συμβουλίου για την εξαιρετική συνεργασία και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους.

Η κα Γκάγκα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νέο πρόεδρο, Καθηγητή Δ. Μπούμπα και εξήρε το έργο του στην Επιτροπή Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του ΚεΣΥ, η οποία ολοκλήρωσε το σχεδιασμό για το πρόγραμμα βασικής κλινικής άσκησης των νέων γιατρών, που αναμένεται να αναβαθμίσει το ρόλο τους στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) στα πλαίσια της υποχρεωτικής υπηρεσίας υπαίθρου, αλλά και της εισαγωγής στις ειδικότητες.

Πηγή: naftemporiki.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ