Παυλάκης: Όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί με AstraZeneca να κάνουν και τη δεύτερη δόση!

Παυλάκης: Όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί με AstraZeneca να κάνουν και τη δεύτερη δόση!

Για απαράδεκτη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί με τα εμβόλια, έκανε λόγο ο διακεκριμένος Κρητικός ερευνητής στις ΗΠΑ

Στους πολίτες που έχουν ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου του AstraZeneca απευθύνθηκε ο διακεκριμένος γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, τονίζοντας ότι το σκεύασμα είναι ασφαλές και ότι δεν θα πρέπει να διστάσουν να εμβολιαστούν με το ίδιο εμβόλιο και για τη δεύτερη δόση. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο κ. Παυλάκης έκανε λόγο για απαράδεκτη σύγχυση που έχει προκληθεί με τα εμβόλια επισημαίνοντας ότι όλα τα σκευάσματα είναι εξαιρετικά ασφαλή και αποτελεσματικά.

«Η δεύτερη δόση είναι πολύ, πολύ, πολύ πιο ασφαλής από την πρώτη, που είναι ασφαλής», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλάκης.

Σε κάθε περίπτωση τόνισε ότι δεν τον φοβίζει η ανάμειξη εμβολίων και ειδικά των συγκεκριμένων εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Ειδικά για όσους αισθάνονται «προδομένοι» και «ξεκρέμαστοι» μετά τη νέα σύσταση της Επιτροπής Εμβολιασμών, είπε ότι θα μπορούσε να τους δοθεί μεγαλύτερη ευελιξία.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου "Παπανικολάου" Νίκος Καπραβέλος ο οποίος υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών για να αποτραπεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας στη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

AstraZeneca: Πώς γίνεται η αλλαγή στη δεύτερη δόση – Σε ποιους στέλνουν SMS

Κικίλιας: "Το Astrazeneca έχει πολλά θέματα... επικοινωνιακά"

Πηγή: skai.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ