Πώς θα εντάξετε την αλόη βέρα στη ρουτίνα περιποίησής σας

Πώς θα εντάξετε την αλόη βέρα στη ρουτίνα περιποίησής σας

Η αλόη βέρα λειτουργεί ως φυσικός θεραπευτικός παράγοντας χάρη στην αφθονία των αντιοξειδωτικών, των ενζύμων και των βιταμινών Α και C που περιέχει

Πιθανότατα γνωρίζετε την αλόη βέρα ως ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου και ως εκείνη την ουσία που σας ανακουφίζει άμεσα από τα ηλιακά εγκαύματα. Όμως, οι χρήσεις της δεν περιορίζονται σε αυτά.

Η χρήση της αλόης ξεκινά περίπου το 2200 π.X. με τις ευεργετικές της ιδιότητες να είναι γνωστές στην Περσία, στην Αίγυπτο, στην αρχαία Ελλάδα, στη Ρώμη, στην Ινδία και στην Αφρική, ενώ σήμερα χρησιμοποιείται ευρέως σε καλλυντικές συνθέσεις.

Όσον αφορά τα οφέλη της στην ομορφιά, η αλόη βέρα λειτουργεί ως φυσικός θεραπευτικός παράγοντας χάρη στην αφθονία των αντιοξειδωτικών, των ενζύμων και των βιταμινών Α και C που περιέχει. Επίσης, χάρη στη σύνθεσή της, η αλόη διεισδύει βαθιά στο δέρμα, ενώ παράλληλα ενισχύει την ανάπτυξη νέων κυττάρων, βελτιώνει τη λειτουργία των ιστών, επουλώνει τα τραύματα και προσφέρει αντιμυκητιασική και αντιφλεγμονώδη δράση.

Επομένως, εάν αναζητάτε φυσικές, φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές λύσεις περιποίησης δέρματος, αξίζει να τη δοκιμάσετε. Λάβετε υπόψη όμως ότι το φυσικό δεν σημαίνει αυτόματα ασφαλές. Μερικοί άνθρωποι μπορεί να παρουσιάσουν αλλεργίες στο δέρμα από υπερευαισθησία, επομένως προτού εφαρμόσετε οποιοδήποτε υλικό ή προϊόν στο πρόσωπό σας, καλό είναι πρώτα να κάνετε μια δοκιμή στο χέρι σας για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε αρνητική αντίδραση.

Μόλις «περάσετε το τεστ», είστε τυχεροί επειδή η αλόη έχει πολλές χρήσεις. Ας δούμε, λοιπόν, πώς μπορείτε να την ενσωματώσετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

*Ως ενυδατική κρέμα

Τα πλούσια σε νερό φύλλα της σε συνδυασμό με ευεργετικές φυτικές ενώσεις κάνουν την αλόη βέρα μια αποτελεσματική ενυδατική κρέμα προσώπου. Αυτό εξηγεί γιατί θα τη δείτε στις λίστες συστατικών σε πολλές «καταπραϋντικές» και «ενυδατικές» κρέμες προσώπου. Η ελαφριά σύνθεσή της και οι θεραπευτικές ιδιότητές της την καθιστούν ιδανικό προϊόν για το αφυδατωμένο δέρμα.

*Ως τοπική θεραπεία για τα σπυράκια

Η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ακμής, αλλά έχετε κατά νου ότι λειτουργεί καλύτερα στα επιφανειακά σπυράκια παρά στα κυστικά ή βαθύτερα σπυράκια. Επομένως, εάν έχετε εμφανίσει ένα ενοχλητικό σπυράκι, δοκιμάστε να εφαρμόσετε τοπικά λίγη αλόη για να μειώσετε τη φλεγμονή.

*Ως προϊόν ντεμακιγιάζ

Η αλόη βέρα είναι μια καλή εναλλακτική λύση στα προϊόντα ντεμακιγιάζ με βάση το λάδι. Το δέρμα στο πρόσωπό μας, ειδικά γύρω από τα μάτια μας, θεωρείται ένα από τα πιο ευαίσθητα μέρη του δέρματος και η αλόη, λόγω της υγρασίας της, μπορεί να αφαιρέσει εύκολα και απαλά το μακιγιάζ χωρίς να ερεθίσει το δέρμα.

*Ως aftershave

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η αλόη βέρα χρησιμοποιείται συνήθως για να βοηθήσει και να καταπραΰνει τα εγκαύματα και αυτό περιλαμβάνει και το ερεθισμένο από το ξύρισμα δέρμα. Η αλόη βέρα μπορεί να προσφέρει άμεση ανακούφιση – ειδικά γύρω από την περιοχή του μπικίνι όπου τείνει να είναι χειρότερη για τις περισσότερες γυναίκες.

*Για το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Με τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές της ιδιότητες, η αλόη μπορεί επίσης να είναι εξαιρετική για την απομάκρυνση του πρηξίματος στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Εφαρμόστε απαλά το τζελ κάτω από τα μάτια σας για να βελτιώσετε την κυκλοφορία, να μειώσετε τη συσσώρευση υγρών και να μειώσετε το πρήξιμο. Bonus tip: διατηρήστε το τζελ στο ψυγείο εκ των προτέρων, για μια αίσθηση δροσιάς και καλύτερο αποτέλεσμα.

Πηγή: imommy.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ