Στα άδυτα της ΜΕΘ: Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε!

Ελίνα Φαρσάρη
Ελίνα Φαρσάρη

Ο διευθυντής ΜΕΘ του Creta Interclinic – μέλους του Ομίλου HHG, πνευμονολόγος – εντατικολόγος κ. Κώστας Πηγάκης μιλά στο Cretalive

Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ως ιδιαίτερα αυτοτελή τμήματα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων, καλούνται να διαχειριστούν επείγοντα και βαριά περιστατικά όλων των ιατρικών ειδικοτήτων. Πώς όμως λειτουργούν; Υπάρχουν διαφορές από μονάδα σε μονάδα και ποια είναι τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν; Στα ερωτήματα αυτά και σε άλλα πολλά απαντά ο πνευμονολόγος – εντατικολόγος κ. Κώστας Πηγάκης, διευθυντής ΜΕΘ στο Creta Interclinic – μέλος του Ομίλου HHG.

Μιλώντας στο Cretalive, ο κ. Πηγάκης εξηγεί ποιοι είναι οι διάφοροι τύποι των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, από ποιες ειδικότητες ιατρών, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού στελεχώνονται και σε ποια σημεία διαφοροποιείται η ΜΕΘ του Creta Interclinic – μέλους του Ομίλου HHG από τις μονάδες των δημόσιων νοσοκομείων.

Ακόμη, ο κ. Πηγάκης αναφέρεται στη θεμελιώδη αναγκαιότητα της συνεργασίας του εντατικολόγου με τον θεράποντα ιατρό του κάθε ασθενούς και αποκαλύπτει τους λόγους για τους οποίους η ΜΕΘ του Creta Interclinic δεν βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο των λεγόμενων ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. 

Κώστας Πηγάκης

Με αφορμή την αποστροφή του αυτή, επισημαίνει ποιάς κακής συνήθειας απόρροια είναι η ανθεκτικότητα των μικροβίων που απειλούν τις ΜΕΘ και δίνει συμβουλές για την αναγκαία αλλαγή νοοτροπίας όλων μας. 

Τέλος, αναφέρεται στην εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και αποσαφηνίζει τον λόγο για τον οποίο βρίσκονται σε έξαρση την περίοδο αυτή οι ιώσεις και τα κρυολογήματα.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Πηγάκη στο podcast που ακολουθεί:

Διαβάστε επίσης:

Ολική αρθροπλαστική γόνατος από τον ορθοπεδικό - χειρουργό, Μανόλη Σπυράντη

Έναρξη ιατρείου του Χειρουργού Μανούσου Χριστοδουλάκη σε συνεργασία με το Creta InterClinic

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ