Τέσσερις λόγοι για να τρώμε γιαούρτι

Newsroom
Newsroom

Τα οφέλη του έχουν αναφερθεί αρκετές φορές αν και δεν είναι σε όλους γνωστά

Εκτός από ασβέστιο και πρωτεΐνες, μία μερίδα γιαουρτιού περιέχει επίσης τα λεγόμενα «καλά» βακτήρια τα οποία υποστηρίζουν την καλή λειτουργία του εντέρου και του ανοσοποιητικού, βελτιώνουν την πέψη και προστατεύουν από την κατάθλιψη. Τα οφέλη του συνεπώς είναι πολλαπλά.

Δείτε επίσης παρακάτω τέσσερις λόγους για να τρώμε γιαούρτι…

1. Σύμφωνα με αρκετές έρευνες, η τακτική κατανάλωση γιαουρτιού και γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος, μας προστατεύει από τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.

2. Παλιότερη μελέτη σε πάνω από 120.000 ανθρώπους που δεν ήταν παχύσαρκοι, ούτε έπασχαν από χρόνιες νόσους, έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση γιαουρτιού τους προστάτευσε από την πρόσληψη βάρους, πιθανώς λόγω της αλλαγής του μικροβιώματος του εντέρου.

3. Άλλες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση γιαουρτιού επί τέσσερις εβδομάδες ωφελεί τον εγκέφαλο.

4. Τα προβιοτικά του γιαουρτιού μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού σε ανθρώπους που έτρωγαν μόνο δύο μερίδες την εβδομάδα.

Φωτογραφία από AntonLozovoy via vista.create

Πηγή: baby.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ