Τροφικές δηλητηριάσεις το καλοκαίρι: Τι να προσέξετε

Newsroom
Newsroom

Πώς θα αποφύγετε τις τροφικές δηλητηριάσεις το καλοκαίρι

Το καλοκαίρι χαρακτηρίζεται για τους περισσότερους από εμάς, από εξόδους, φαγητό και ποτό. Τι γίνεται όμως όταν μας επισκέπτεται ο απρόσκλητος επισκέπτης που ονομάζεται τροφική δηλητηρίαση; Γιατί είναι πιο συχνές οι επισκέψεις το καλοκαίρι; Τι μπορούμε να κάνουμε ώστε, να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες εμφάνισης;

Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει….

Οι δύο πιο σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν την αλλοίωση των τροφίμων είναι η θερμοκρασία και η υγρασία (το νερό που υπάρχει στα τρόφιμα). Η υγρασία, αποτελεί το βασικό περιβάλλον που χρειάζονται οι μικροοργανισμοί ώστε να αναπτυχθούν και, η θερμοκρασία είναι αυτή, που επηρεάζει την ταχύτητα ανάπτυξης των μικροοργανισμών σε ένα τρόφιμο οδηγώντας, στην εμφάνιση της αλλοίωσης. Συνεπώς, το καλοκαίρι με την άνοδο της θερμοκρασίας, πολλαπλασιάζεται αυτόματα και ο ρυθμός αλλοίωσης των τροφίμων.

Διαβάστε περισσότερα στο Mothersblog.gr

 

Φωτογραφία από Dmitriy από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ