Τζανάκης: Η ιατρική κοινότητα τώρα μαθαίνει τον Covid-19

Τζανάκης: Η ιατρική κοινότητα τώρα μαθαίνει τον Covid-19

"Θέλουμε να δούμε πώς θα συμπεριφερθεί το επόμενο διάστημα”

“Προς το τέλος Μαΐου” εκτιμά ότι θα αρχίσουμε να βγαίνουμε σιγά σιγά από το σκοτεινό τούνελ του Covid-19, ο κ. Νίκος Τζανάκης, καθηγητής και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Βάσει των υπολογισμών του, τους οποίους μετέφερε στον... “αέρα” της ΕΡΤ Ηρακλείου την Τετάρτη, το καλοκαίρι θα έχουμε “λίγα” και “σποραδικά κρούσματα”. Γι’ αυτό και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί “εάν ανοίξει ο τουρισμός”, ώστε “να μην επιτρέψουμε να φουντώσει” η εξάπλωση της αόρατης απειλής που περιβάλλει τον πλανήτη.

Η ιατρική κοινότητα τώρα μαθαίνει τον ιό. “Θέλουμε να δούμε πώς θα συμπεριφερθεί το επόμενο διάστημα” είπε ο κ. Τζανάκης, που θεωρεί πολύ σημαντικό ότι πριν την Ελλάδα θα αρχίσουν να ξεσφίγγουν τη... μέγγενη κι άλλες χώρες, πράγμα που θα βοηθήσει στην ακόμη πιο ενδελεχή προσέγγιση και ανάλυση του κορωνοϊού.

Ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ δεν αποκλείει να γίνει και κάποιο προσεκτικό άνοιγμα... σε περιοχές όπου ο ιός βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, όπως λ.χ η Κρήτη. Μία τέτοια απόφαση όμως θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά, πριν ληφθεί από τους αρμοδίους.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ