Είναι ο Θεός μας δημιουργός...αλά καρτ;

Κώστας Μπογδανίδης
Κώστας Μπογδανίδης
Είναι ο Θεός μας δημιουργός...αλά καρτ;

Μήπως ήρθε η ώρα να συμφιλιωθούμε με τον Δημιουργό μας και την πίστη μας;

 

Του Κώστα Α.Μπογδανίδη

 

Επανέρχεται αυτές τις μέρες, που πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα, μια αρνητική, από τη μια, προδιάθεση ορισμένων για την στάση της εκκλησίας στην πανδημία και από την άλλη, εκ μέρους ορισμένων ιεραρχών, μια φανατική υποστήριξη των ακραίων θεολογικών θεωριών.  Για να προλάβω τυχόν παρεξηγήσεις να ξεκαθαρίσω την προσωπική μου θέση: Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι διακονούντες τη διοίκηση της εκκλησίας μας έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και έχουν ταυτιστεί απολύτως με την προσπάθεια της παγκόσμιας κοινότητας να ελέγξει την εξάπλωση αυτής της σοβαρής νόσου. Ακόμη κι εκείνοι που διατηρούν επιφυλάξεις για τα μέτρα, το κλείσιμο ναών, τις αιτιάσεις των επιστημόνων για τον πυρήνα της πίστης τους (πχ Θεία Κοινωνία) ή για τα φάρμακα και τα εμβόλια, διαισθανόμενοι το βάρος του δημόσιου ρόλου τους σιωπούν και συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της ιεραρχίας.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι λίγοι- που δυστυχώς δίνουν τον τόνο , όπως συμβαίνει σε όλους τους κλάδους- που βάζουν πάνω από την εκκλησία και τις αξίες της χριστιανοσύνης το εγώ και τις εμμονές τους ή ακόμη και το προσωπικό τους συμφέρον. Λες και κάνουν μία απλή δουλειά, συμπεριφέρονται σαν συνδικαλιστές ,που αισθάνονται ότι πρέπει να απαντούν με σφοδρότητα ή λαικιστικά επιχειρήματα όταν τους γίνεται κριτική για εξόφθαλμα παράλογες θέσεις.

«Δεν έχει βρεθεί ακόμη μελέτη που να αποδεικνύει ότι από το κουταλάκι της θείας Κοινωνίας κολλάει κάποιος ιός» λένε και συνεχίζουν να παραβιάζουν την ίδια την υπόσταση του Θεού - ή μήπως τη Λογική δεν την «έφτιαξε» ο Θεός;- λέγοντας πως στους ναούς δεν μεταδίδεται καμία ασθένεια! Ή αμφισβητούν εντέχνως και με υπονοούμενα τα εμβόλια ταυτιζόμενοι με τις πιο ψεκασμένες θεωρίες που διαγράφουν δεκαετίες προσπαθειών της επιστήμης η οποία σώζει ανθρώπους με νέα φάρμακα, θεραπείες και φυσικά τα εμβόλια!

Δεν θα πω στον καθένα τι πρέπει να κάνει και πως πρέπει να πιστεύει. Για το εάν πρέπει να τίθεται σε δημόσια συζήτηση ένα θεολογικό ζήτημα , όπως είναι η Θεία Κοινωνία. Αλλά οφείλει να ξέρει πως εάν ξεκινήσει  να «παίζει» με αυτό το θέμα που βρίσκεται στον πυρήνα της πίστης του έχει χάσει 3-0 από τα αποδυτήρια. Και αναρωτιέμαι πως δεν το βλέπουν ορισμένοι.

Αλλά ένα πράγμα δεν μπορώ παρά να το ρωτήσω: Πως γίνεται κάποιοι αντιπρόσωποί του επί της γης να αρνούνται τον ίδιο τον Θεό; Δεν είναι εκείνος που έπλασε τον κόσμο; Δεν είναι ο δημιουργός της φύσης και όσων θαυμαστών βλέπουμε γύρω μας. Δεν είναι Εκείνος υπεύθυνος για τα καλά και τα κακά δίπλα μας; Ο ίδιος δεν έφτιαξε κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν τον άνθρωπο; Εκείνος δεν λένε πως δημιούργησε το ψωμί , τα γράμματα και τις τέχνες , τους φυσικούς νόμους, τους γιατρούς , τους επιστήμονες και τους ερευνητές; Εάν δεχτούμε το βασικό αξίωμα της πίστης μας τότε ο Κύριος είναι υπεύθυνος και για τους ναούς, αλλά και για τα μικρόβια. Όλα είναι για την λατρεία του. Και τα θαύματα της φύσης, αλλά και το θαύμα των εμβολίων Εκείνος έριξε τον ιό (θα είχε τον λόγο του…) , αυτός έβαλε και τους επιδημιολόγους να μας βάλουν σε καραντίνα. Εκείνος έβαλε και τους ερευνητές να βρουν το εμβόλιο γρήγορα!

Εκτός κι αν  για ορισμένους ρασοφόρους είναι…Δημιουργός αλά καρτ! Άγγελος Κυρίου έφερε τη μαυροδάφνη (για την Θεία Κοινωνία), αλλά σατανάς μας φέρνει-αντιβιώσεις και  εμβόλια! Έλεος! Όχι άλλον παραλογισμό. Προφανώς ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να κάνουν όλοι τη δουλειά τους, όπως πρέπει. Είναι η ώρα και για κάποιους να συμφιλιωθούν με τον ίδιο  (τους) τον Θεό!

 

ΥΓ: Η πρότασή μου ισχύει: Το καλύτερο που έχει να κάνει η Εκκλησία να μπει μπροστά στον εμβολιασμό. Οι θρησκευτικοί ταγοί μαζί με τους πολιτικούς να κάνουν πρώτοι το εμβόλιο και να δώσουν το καλό παράδειγμα.

 

Δημοσιεύθηκε στο ΣΤΙΓΜΑ της Πατρίδος

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ