Ένας Δούκας φέρνει την άνοιξη στο ΠΑΣΟΚ!

Δημήτρης Καρυωτάκης
Δημήτρης Καρυωτάκης

Παρά τα προβλήματα, τις γκρίνιες, τη πολυδιάσπαση δυνάμεων σε κάποιες περιοχές και τη δυσκολία να γίνουν ευρύτερα γνωστές κάποιες υποψηφιότητες

Ήλθε η ώρα του πολιτικού ταμείου λοιπόν μετά και τις χθεσινές εκλογές στην αυτοδιοίκηση, στο οποίο καλούνται και τα κόμματα, που είτε φανερά είτε καμουφλαρισμένα είχαν κάνει τις επιλογές τους.
Η επικράτηση του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα Χάρη Δούκα απέναντι στον εμβληματικό - και στενό  συγγενή του πρωθυπουργού, μια ήττα που στέλνει για πρώτη φορά μηνύματα στην πιο ισχυρή πολιτική οικογένεια της χώρας - απερχόμενο δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, δίνει ένα σαφές πολιτικό μήνυμα, πως το ΠΑΣΟΚ είναι ο μεγάλος κερδισμένος των αυτοδιοικητικών εκλογών της χθεσινής βραδιάς.

Κι αν σε αυτά προσθέσουμε τη θριαμβευτική εκλογή του Στέλιου Αγγελούδη στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας τη Θεσσαλονίκη, κόντρα στον νυν Δήμαρχο,  μέχρι την Πρωτοχρονιά,  κι εδώ εκλεκτό της ΝΔ Κώστα Ζέρβα και βέβαια την καθοριστική, με απόλυτο πολιτικό συμβολισμό εκλογή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας  Δημήτρη Κουρέτα απέναντι στον πιο εμβληματικό Κώστα Αγοραστό, τότε το μήνυμα για την πλήρη επαναφορά του ΠΑΣΟΚ είναι αρκετά ηχηρό για να το αγνοήσουμε.

Παρά τα προβλήματα, τις γκρίνιες, τη πολυδιάσπαση δυνάμεων σε κάποιες περιοχές και τη δυσκολία να γίνουν ευρύτερα γνωστές κάποιες υποψηφιότητες που έφτασαν με καθυστέρηση στις τοπικές κοινωνίες, το ΠΑΣΟΚ αποδείχτηκε πως είναι ο μεγάλος κερδισμένος των αυτοδιοικητικών εκλογών της δεύτερης Κυριακής και κυρίως πως υπάρχει η διάθεση να δημιουργηθεί ένα ρήγμα απέναντι στην παντοκρατορία του Κυριάκου Μητσοτάκη, που πάνω σε αυτό μπορεί να χτιστεί το αφήγημα της αντιπολίτευσης την επόμενη μέρα.

Το ΠΑΣΟΚ δείχνει πια - με την ουσιαστική απουσία του ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο των αυτοδιοικητικών εκλογών, το εμφυλιοπολεμικό κλίμα μετά την εκλογή Κασσελάκη, και την αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παίξει τον πραγματικό της ρόλο - ότι μπορεί να βγει μπροστά και να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων και πως στο πεδίο της κοινωνίας, των νέων στελεχών και της ουσιαστικής πρότασης,  όταν έχει συγκεκριμένη απεύθυνση, μπορεί να φέρει αποτέλεσμα!

Επίσης έγινε πλέον κατανοητό πως δεν υπάρχουν βασιλιάδες και πρίγκηπες στην πολιτική,  άχαστοι και ανίκητοι, αλλά μπορεί να  υπάρξουν και… δούκες που μπορούν να φέρουν την ανατροπή!

Κι ακόμα για το ΠΑΣΟΚ η νίκη αυτή είναι σημαντικότερη και από εκείνη των βουλευτικών εκλογών του καλοκαιριού που του έδωσε το πρώτο φωτάκι της ανάκαμψης και της επιστροφής στην κανονικότητα για ένα κόμμα εξουσίας, αλλά η εκτίναξη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ουσιαστικά το εδραιώνει ( όχι ακόμα αριθμητικά καθώς είναι νωπή η κάλπη των βουλευτικών εκλογών) κοινωνικά στη συνείδηση του κόσμου ως την πιο φερέγγυα δύναμη για να αποτελέσει το βραχίονα για να κτιστεί το αντιπολιτευτικό αφήγημα.

Το ΠΑΣΟΚ γίνεται δεσπόζουσα δύναμη στην αντιπολίτευση  κι αυτό είναι το πρώτο βήμα, αλλά είναι μόνο η αρχή και για να υπάρξει συνέχεια θα πρέπει να αντιστοιχηθεί με τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας! Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για το Νίκο Ανδρουλάκη και τα στελέχη του.Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ