Γι’ αυτό τον φασισμό θα κάνουν συγκεντρώσεις;

Ο Δεκανέας Αλλαγής
Ο Δεκανέας Αλλαγής
Γι’ αυτό τον φασισμό θα κάνουν συγκεντρώσεις;

Το αυγό του φιδιού, έτσι όπως το γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια, μπορεί να βρίσκεται στη φυλακή του Δομοκού, μα υπάρχουν κι άλλοι κήποι που και κει επωάζονται λογής λογής ερπετά

 

γράφει ο Δεκανέας Αλλαγής

Εμ δε νικήθηκε ο φασισμός με την φυλάκιση του Μιχαλολιάκου, του Κασιδιάρη και των άλλων καλόπαιδων της Χρυσής Αυγής. Δεν πέρασαν μέρες αρκετές για να ρθει αυτή η τρισάθλια εικόνα, του διαπομπευμένου Πρύτανη, που δεν αξίζει μόνο χίλιες λέξεις, αλλά πολλά περισσότερα, για να δείξει πως ο φασισμός δεν έχει μόνο μια όψη μα πολλές, δεν έχει να κάνει με ιδεολογίες αλλά με πρακτικές, που φωλιάζουν σ’ όλους τους χώρους, τέμνουν κάθετα την κοινωνία, έχουν βαθιές ρίζες στο ιερό Τοτέμ της μεταπολιτευτικής περιόδου, του Πανεπιστημιακού Ασύλου και πάντα έχουν μια κοινή συνισταμένη: μισούν τον άνθρωπο κυρίως γιατί δεν μπορούν να αγαπήσουν τους εαυτούς τους!

Και απέναντι σε αυτά τα φαινόμενα, δεν μπορείς να είσαι μουγγός. Να κάνεις πως δεν βλέπεις. Να σφυρίζεις αδιάφορα λες και δεν σε αφορά, ενώ στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής, να βγάζεις τον αποτροπιασμό σου, να μοιράζεις αντιφασιστικά αυτοκόλλητα στο Facebook, να ποστάρεις αριστεροσύνη και δημοκρατική συνείδηση, και την άλλη ντροπή, εξίσου βδελυρή, να την καταπίνεις αμάσητη!

Προφανώς δεν θα δεις πορείες στα εφετεία, δεν θα διαβάσεις φιλιππικούς και δεν θα ακούσεις τα αυτονόητα που δεν είναι άλλα από το δεν θα περάσει ο φασισμός, δεξιός κι αριστερός, χθεσινός κι αυριανός, γιατί απλά ο φασίστας είναι παντού: δίπλα μας, απέναντι μας, πολλές φορές ακόμα και μέσα μας!

Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί πόσο φασισμό κρύβουν πολλοί από τους επαγγελματίες αντιφασίστες που κυκλοφορούν γύρω μας; Και που μια ιδιότυπη και διαχρονική ασυλία τους κάνουν να νιώθουν ανέγγιχτοι; Το αυγό του φιδιού, έτσι όπως το γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια, μπορεί να βρίσκεται στη φυλακή του Δομοκού, μα υπάρχουν κι άλλοι κήποι που και κει επωάζονται λογής λογής ερπετά, έτοιμα να μας κατασπαράξουν αν δεν τα πατήσουμε κι αυτά στο κεφάλι κι αν όλοι μαζί δεν σηκώσουμε το χέρι και να πούμε... δεν πάει άλλο !

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ