Η Γαλλία είπε το μεγάλο ΟΧΙ - Τώρα οι πολιτικοί της πρέπει να γράψουν το ΝΑΙ!

Δημήτρης Καρυωτάκης
Δημήτρης Καρυωτάκης

Να φανεί δηλαδή πως το φως επικράτησε απέναντι στο σκότος

Του Δημήτρη Καρυωτάκη 

Ήλθαν τα πάνω κάτω λοιπόν στις Γαλλικές εκλογές και οι απόγονοι του Βυσί, το ακροδεξιό μόρφωμα που στις πλάτες του πλανιόταν ο εφιάλτης για όλη την Ευρώπη ηττήθηκε πανηγυρικά και απέτρεψε τα χειρότερα σενάρια!
Ο Γάλλος πολίτης που από την εποχή του πατέρα της Λεπέν, του πολιτικού που πρώτος απ’ όλους έφερε πρώιμα την Ακροδεξιά στην Ευρώπη, σηκώθηκε από τον καναπέ του, πήρε την κατάσταση στα χέρια του ξανά, όπως το έκανε χρόνια και χρόνια.

Όσο κι αν προσπάθησε η Μαρίν Λεπέν να μασκαρευτεί και να δείξει ένα πιο ήπιο πρόσωπο, κάτω από το σκηνοθετημένο χαμόγελο της, φαινόταν το αποκρουστικό αφήγημα μιας παράταξης που ήξερες πως αν έλθει θα έβαζε όχι μόνο την Γαλλία αλλά και την υπόλοιπη Ευρώπη σε ένα απροσμέτρητο χάος.

Ούτε αυτή τη φορά λοιπόν τα κατάφερε ο Εθνικός Συνασπισμός και ίσως οι επόμενες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία θα είναι η τελευταία ευκαιρία για την οικογένεια Λεπέν να αναρριχηθεί στα ύπατα αξιώματα. Βέβαια τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τη Γαλλική Δημοκρατία. Και μπορεί να κερδήθηκε η πιο μεγάλη μάχη κατά της Ακροδεξιάς αλλά ο πόλεμος είναι μπροστά τους.

Τώρα που θα κληθούν να αποδείξουν πως άξιζε η κινητοποίηση και η επιστράτευση όλων των Γάλλων να προτάξουν τα στήθη τους και να σταματήσουν εκείνους που ήθελαν τη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό, τις συνταγματικές ρυθμίσεις που ετοίμαζε η Ακροδεξιά, να φωλιάσει στη χώρα του φωτός. Να φανεί δηλαδή πως το φως επικράτησε απέναντι στο σκότος και να μην αποδειχτεί όπως είπε η Λεπέν πως η νίκη του κόμματος της απλά καθυστέρησε.

Διότι καλή η ήττα του Εθνικού Συνασπισμού αλλά η Γαλλία θα πρέπει και να κυβερνηθεί κι εδώ τα πράγματα δεν είναι τόσο ξεκάθαρα που θα πάει το πράγμα. Γιατί αν φανεί με το καλημέρα πως αυτή η συμμαχία που συγκροτήθηκε δεν έχει πόδια κυβερνητικά να σταθεί τότε η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα ναι περίπατος για τους ακροδεξιούς σαν κι εκείνο που έκανε ο Χίτλερ για να φτάσει στο Παρίσι.

Αμ έπος αμ’ έργον λοιπόν και ο πολιτικός ο Εμμανουέλ Μακρόν που με την απόφαση του να πάει σε πρόωρες εκλογές έβαλε σε μια φοβερή περιπέτεια όλη την Ευρώπη θα πρέπει να αποδείξει πως έχει ένα οδικό χάρτη για το πως το ΟΧΙ του γαλλικού Έθνους θα γίνει ένα ΝΑΙ και για την κοινωνία και τα προβλήματα της!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ