Η παραμονή Φούντα στον ΟΦΗ είναι κάτι παραπάνω από μια ανανέωση!
Μία μεγάλη νίκη, αγωνιστική και επικοινωνιακή.
Αιφνιδίως ευχάριστα τα νέα λοιπόν από το στρατόπεδο του ΟΦΗ με την πρωινή είδηση της ανανέωσης της συνεργασίας με τον Ταξιάρχη Φούντα. Ο αγαπημένος « Ταξι» κόντρα στα προγνωστικά, τα δημοσιεύματα και την έρπουσα φημολογία, ανανέωσε με την ομάδα και θ’ αποτελεί το βαρύ πυροβολικό της ομάδας για τα επόμενα τρία χρόνια.
Η παραμονή του Φούντα είναι κάτι παραπάνω από μια απλή ανανέωση συνεργασίας για τον ΟΦΗ και το εξηγώ:
Ο Φούντας σύμφωνα με τα δημοσιεύματα είχε έλθει σε επαφή με τον Άρη, είχε φαίνεται αρχικά δει θετικά τη μετακίνηση του στη Θεσσαλονίκη και αφού τα διπλοτσέκαρε, είπε το ναι στην προφανώς βελτιωμένη από την αρχική πρόταση του ΟΦΗ. Η ομάδα της Κρήτης έπαιξε δηλαδή ένα ιδιότυπο μπρα ντε φερ με τον Άρη του Καρυπίδη και τον έριξε στο καναβάτσο.
Αυτό μπορεί να φαίνεται εύκολο- πριν κανά δυο χρόνια δεν φάνταζε καθόλου πιθανό- κατ' ουσίαν όμως δεν είναι αν σκεφτούμε πως ο Καρυπίδης ρίχνει τα τελευταία χρόνια αρκετά λεφτά στην αγορά, είχε βάλει πρώτο στόχο το Φούντα και ουσιαστικά του τον πήρες μέσα από τα χέρια. Μια νίκη και επικοινωνιακή εκτός από ουσίας αφού κρατάς έναν παίκτη που ήταν βαρόμετρο αυτή τη χρονιά και ειδικά στην περίοδο Κόντη.
Από τις άλλες δύο περιπτώσεις εκείνων που είναι μετέωροι (Σαλσίδο - Μπόρχα ) ο Φούντας ήταν η πιο δύσκολη περίπτωση, καθώς είχε χειροπιαστή πρόταση με καλύτερα οικονομικά στοιχεία από τον ΟΦΗ και σε όλους γνωστό πως είχε μπροστά του το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο της καριέρας του. Άρα η παραμονή του ήταν αποτέλεσμα μια ενδελεχούς και αναλυτικής έρευνας από τον ίδιο τον παίκτη που αφού τα εξέτασε όλα κατέληξε στον ΟΦΗ, δείγμα και σε μας τους μη γνωρίζοντες πως το project της ομάδας για τον Ευρωπαίο ΟΦΗ λειτουργεί κι ας μην γνωρίζουμε όλες τις παραμέτρους του.
Ο Φούντας γίνεται ο ηγέτης της ομάδας. Μετά την αποχώρηση των Λαμπρόπουλου- Νέιρα, γίνεται το σημείο αναφοράς στο νέο ΟΦΗ που βέβαια μετά και την απόκτηση του Μπουχαλάκη, αποδεικνύει πως η ελληνικότητα του θάναι και φέτος το μεγάλο όπλο του( αλλά και κίνητρο και σε άλλους ποιοτικούς Έλληνες παίκτες να έλθουν).
Σε μια περίοδο παρατεταμένης αγωνίας από τους φίλους της ομάδας αλλά και προσμονής για το πώς θα χτιστεί ο φετινός Ευρωπαίος ΟΦΗ έρχεται ο Μπούσης να σου πει… μη φοβάσαι εδώ είμαι εγώ και αποτελώ την καλύτερη εγγύηση πως θα είμαι και πάλι ανταγωνιστικός! Άλλωστε μην ξεχνάμε πως η έλευση Φούντα πριν από δύο χρόνια ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όλους: ήταν μια κίνηση υψηλού συμβολισμού καθώς με το υψηλότατο συμβόλαιο του, για τα δεδομένα του ΟΦΗ, ανέβαζε το επίπεδο της ομάδας και έδειχνε πως ο Big Mike ήταν διατεθειμένος να κάνει την υπέρβαση αρκεί να υπήρχαν εκείνοι οι παίκτες που θα του δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις. Ε ναι ο Φούντας αποτελεί μια πρώτης τάξης δικαίωση και βέβαια η παραμονή του δεν είναι απλά μια ανανέωση αλλά το σινιάλο πως έρχονται και άλλα καλύτερα αρκεί να υπάρχει πίστη στήριξη του σχεδίου της ομάδας!
- Δημιουργικό Χάος ή Δημοκρατική Διακυβέρνηση; Η Ελλάδα Έχει Επιλέξει Δρόμο
- Ο τόπος μας σε ένα σταυροδρόμι
- Η Κρήτη ανάμεσα στην οικολογία του φόβου και τη γεωπολιτική του ρεαλισμού








