Ιστορική ευκαιρία για την ανάπλαση και την αξιοποίηση των Δυτικών Νεωρίων

Χρήστος Τζαμούσης
Χρήστος Τζαμούσης
Ιστορική ευκαιρία για την ανάπλαση και την αξιοποίηση των Δυτικών Νεωρίων

Η αναστήλωση του ιστορικού μνημείου θα συνδυαστεί με την αξιοποίησή του για να δημιουργηθεί ένας πόλος πολιτισμού και αθλητισμού

Του Χρήστου Τζαμούση*

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, παρακολουθούμε την αναθέρμανση των προσπαθειών για την ανάπλαση και την αξιοποίηση των Δυτικών Νεωρίων. Πρόκειται για μια προσπάθεια η οποία, εάν υλοποιηθεί θα αναδείξει το εμβληματικό αυτό μνημείο. 

Είναι γεγονός ότι τα Δυτικά Νεώρια, όπως τα βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια, παρουσιάζουν μια εικόνα εγκατάλειψης που δεν μας τιμά, όπως δεν τιμά και το μνημείο, που αποτελεί  τμήμα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και βρίσκεται στη σημαντικότερη πύλη εσόδου της πόλης μας.

Η πρόταση για την αναστήλωση, την ανάπλαση και την αξιοποίηση  των Δυτικών Νεωρίων του συντοπίτη μας Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη σε συμφωνία με το Δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό, με την οποία, με σεβασμό στην ιστορία του μνημείου, δημιουργείται ένας πολυχώρος πολιτισμού και αθλητισμού για πολιτιστικές δράσεις, αλλά και για την ανάπτυξη ήπιων αθλητικών δραστηριοτήτων, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία που δεν θα πρέπει να χαθεί.

Η αναστήλωση του ιστορικού μνημείου θα συνδυαστεί με την αξιοποίησή του για να δημιουργηθεί ένας πόλος πολιτισμού και αθλητισμού με σκοπό να εντάξει λειτουργικά στην τοπική κοινωνία ένα από πιο σπουδαία μνημεία που αποτελεί προμετωπίδα του Ηρακλείου. 

Ο χώρος αυτός, με σεβασμό και χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις, θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τα Άτομα με Αναπηρίες, για ήπιες αθλητικές δραστηριότητες, όπως για παράδειγμα επιτραπέζια αντισφαίριση, ξιφασκία με αμαξίδιο, μπότσια, σκάκι κ.α. και να γίνει σημείο συνάντησης, κοινωνικής ενσωμάτωσής, ήπιας άθλησης για ΟΛΟΥΣ και πολιτισμού.

Ως ενεργοί πολίτες με σεβασμό στην πόλη μας, την ιστορία και τα μνημεία της, στηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία, που στόχο έχει την αναβάθμιση ενός ιστορικού μνημείου, την ένταξή του στην καθημερινή ζωή της πόλης  και την αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση της καθημερινότητας μας.
* Ο Χρήστος Τζαμούσης είναι:

Διευθυντής Κέντρου Ειδικών Παιδιών ΖΩΟΔΟΧΟΣ ΠΗΓΗ

Γ.Γ. Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Αντιπρόεδρος Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ.

(Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες)   

 

Δείτε επίσης:

Επιτέλους αξιοποιούνται τα Δυτικά Νεώρια!

"Ένα τέτοιου διαμετρήματος μνημείο δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφεθεί στην τύχη του"


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ