Καλό ύπνο Γιάννη!

Δημοσθένης Μαράκης
Δημοσθένης Μαράκης

Ονειρέψου ότι βρήκες δουλειά, κάπου, με κάποιες αποδοχές που θα φτάνουν να ζήσεις εσύ και η οικογένειά σου

Του Δημοσθένη Μαράκη

Ο Γιάννης ....άρχισε την ημέρα του νωρίς βάζοντας το ξυπνητήρι του (MADE IN JAPAN) για τις 6 το πρωί ...
Σηκώθηκε από το ΕΘΝΙΚ κρεβάτι (MADE IN MADAGASCAR) και το στρώμα του (MADE IN USA). Άνοιξε τις αραχνοΰφαντες κουρτίνες του (MADE IN INDIA).
Έφτιαξε τον καφέ του σε ένα "μπρίκι" (MADE IN TURKEY).
Ξυρίστηκε με την ηλεκτρική του μηχανή (MADE IN GERMANY).
Έβαλε το πουκάμισό του (MADE IN SRI LANKA),
τα jeans με φίρμα, φυσικά (MADE IN SINGAPORE)
... Παπούτσια, φιρμάτα και αυτά (MADE IN ITALY).
Έφτιαξε τα αυγά του στην καινούργια ηλεκτρική συσκευή (MADE IN GERMANY).
Έφαγε λίγο τυρί (MADE IN HOLLAND, GERMANY, DANMARK),
Έφαγε και δύο λουκάνικα ΦΡΑΚΦΟΥΡΤΗΣ, ζουμερές ντομάτες (FROM ISRAEL), δύο μήλα (FROM CHILE) , ένα χυμό πορτοκαλιού (FROM SPAIN).
Έριξε μία ματιά στο "laptop" κομπιούτερ του (MADE IN MEXICO).
Ήλεγξε τα email του κοιτάζοντας συγχρόνως το ρολόι του (MADE IN TAIWAN).

Μετά κλείδωσε την πόρτα (MADE IN USA), που μόλις χθες είχε βάψει με χρώματα (MADE IN GERMANY), μπήκε στο αυτοκίνητό του (MADE IN FRANCE),
το γέμισε με βενζίνη (FROM SAUDI ARABIA) και συνέχισε το ψάξιμο για μια καλή δουλειά στην ………ΕΛΛΑΔΑ.

Στο τέλος μιας ακόμα άκαρπης και αποκαρδιωτικής προσπάθειας για εύρεση εργασίας και αφού εκτύπωσε μερικά ακόμα αντίγραφα συστατικών επιστολών, σε χαρτί (MADE IN UK), με μελάνι (MADE IN EU/PRC), σε εκτυπωτή (MADE IN MALAYSIA), τα έστειλε σε μερικές ακόμα ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ εταιρείες με έδρα την BULGARIA, την ROMANIA, την CYPRUS, ο Γιάννης αποφάσισε να ξεκουραστεί λίγο. Έβαλε τις παντόφλες του (MADE IN BRAZIL), τις πιτζάμες του (MADE IN EGYPT), ένα ποτήρι κρασί (MADE IN FRANCE), μερικούς ξηρούς καρπούς (MADE IN TURKEY, ARGENTINA, CHINA, PAKISTAN, MOROCCO), και άνοιξε την τηλεόραση (MADE IN INDONESIA), αφού είχε ήδη βάλει πλυντήριο (MADE IN POLAND), με απορρυπαντικό και μαλακτικό (MADE IN GERMANY).

Μετά σκεφτόταν γιατί δεν μπορούσε να βρει μια δουλειά στην ΕΛΛΑΔΑ…….. παρακολουθώντας, τηλεοπτικές σειρές (MADE IN USA), με δορυφορικό αποκωδικοποιητή (MADE IN CHINA). Αποκαμωμένος από την υπερπροσπάθεια, αποσύρθηκε στα ιδιαίτερα διαμερίσματά του (χτισμένα από τον Αλβανό μηχανικό, τον Αλβανό πετρά, τον Βούλγαρο σοβατζή, τον Αφγανό μπογιατζή, τον Αιγύπτιο ηλεκτρολόγο, τον Πολωνό υδραυλικό, τον Σκοπιανό αλουμινά), ξεκίνησε να μετρά Ελληνοποιημένα προβατάκια από τη Βουλγαρία για να κοιμηθεί!

Καλό ύπνο Γιάννη…….

Ονειρέψου ότι βρήκες δουλειά, κάπου, με κάποιες αποδοχές που θα φτάνουν να ζήσεις εσύ και η οικογένειά σου, αποφεύγοντας τις ουρές του ταμείου ανεργίας (MADE IN GREECE).

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ