Κι όμως ο κορωνοϊός κάνει... πάρτι στα χωριά!

Ο Δεκανέας Αλλαγής
Ο Δεκανέας Αλλαγής
 Κι όμως ο κορωνοϊός κάνει... πάρτι στα χωριά!

...ο λογαριασμός δεν θα αργήσει να έλθει, εάν δεν έχει καταφθάσει κιόλας και κάποιοι κάνουν πως δεν τον βλέπουν!

 

Γράφει ο Δεκανέας Αλλαγής

Βλέποντας τον μικρό χαμό που έγινε στους Ασκούς του δήμου Μινώα με τα κρούσματα κορωνοϊού και όσα, περισσότερο ως φημολογία, ακούμε για μολύνσεις που υπάρχουν σε αρκετά χωριά της Κρήτης, αναμφίβολα, σου γεννάται η απορία, πόσο τηρούνται τα μέτρα στην ενδοχώρα και τι βαθμό υπευθυνότητας υπάρχει, εκεί που δεν υπάρχει ο φόβος της αστυνομίας ή δεν είναι ανεπτυγμένο το αίσθημα της ατομικής ευθύνης!

Κακά τα ψέμματα στις μεγαλουπόλεις της Κρήτης ο φόβος φυλάει τα έρμα. Θέλετε πως η κοινωνία είναι πιο ευαισθητοποιημένη, θέλετε πως ο ιός είναι ζωντανός και βρίσκεται δίπλα μας ( όλοι πια έναν φίλο, έναν συνάδελφο ή έναν γνωστό που αρρώστησε ή βρίσκεται σε καραντίνα έχουμε) θέλετε η παρουσία της αστυνομίας που δεν ξέρεις που μπορεί να εμφανιστεί, φέρνει αποτελέσματα. Δεν συναντάς πια στο δρόμο συμπολίτες μας χωρίς μάσκες, δεν τολμάς πλέον να ψωνίσεις από κάπου χωρίς το απαραίτητο συνοδευτικό, οι αποστάσεις και η ατομική ευθύνη είναι πια κεκτημένο για όλους μας.

Την ίδια ώρα τα πράγματα στην ενδοχώρα της Κρήτης, σε πολλές των περιπτώσεων όχι όλες, αποτυπώνουν μια διαφορετική πραγματικότητα. Λες και είσαι όχι σε άλλο μέρος, αλλά σε άλλο πλανήτη! Οι μάσκες δεν έχουν μπει στην καθημερινότητα των κατοίκων και όπου υπάρχουν είναι... για το θεαθήναι! Αποστάσεις δεν τηρούνται, παρεάκια γίνονται και κρασοκατανύξεις δίνουν και παίρνουν. Για γλέντια και κρυφά ρακοκάζανα κάπου όλοι έχουμε ακούσει. Υπάρχει μάλιστα και το παράδοξο κάποιοι που έχουν συμπτώματα να σουλατσάρουν κανονικά στα χωριά, αδιαφορώντας εάν τηρείται η απαγόρευση που ισχύει για τους υπόλοιπους στις μεγάλες πόλεις. Αφήστε που η ιστορία με το λιομάζωμα, τις συγκεντρώσεις στα ελαιοτριβεία και γενικότερα την κινητικότητα που παρατηρείται γύρω από τη συγκομιδή, δεν αφήνει περιθώρια πως πολλοί συμπολίτες μας, κάνουν πως τηρούν τα μέτρα κι οι υπόλοιποι κάνουν πως τους ελέγχουν!

Και βέβαια όσο απομακρύνεσαι από το κλεινόν άστυ, τόσο ευδοκιμούν οι θεωρίες συνωμοσίας και οι αρνητές του ιού, πασπαλισμένα με μπόλικες δόσεις γενναιότητας και λεβεντιάς. ΕΟΔΥ και κινητά συνεργεία ελέγχων δεν υπάρχουν για τα χωριά, οι δήμοι είναι ανήμποροι και η αστυνομία σφυρίζει κλέφτικα. Αλλά ο λογαριασμός δεν θα αργήσει να έλθει, εάν δεν έχει καταφθάσει κιόλας και κάποιοι κάνουν πως δεν τον βλέπουν!

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ