Ποιο πρέπει να  είναι το προφίλ του Νέου Ηγέτη του ΠΑΣΟΚ ώστε να επιτύχει την ποθητή ανάκαμψή του;

Δημήτρης Σαρρής
Δημήτρης Σαρρής
Ποιο πρέπει να  είναι το προφίλ του Νέου Ηγέτη του ΠΑΣΟΚ ώστε να επιτύχει την ποθητή ανάκαμψή του;

Σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα όλους του Υποψήφιους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ της εκλογής της 5 ης Δεκεμβρίου, τους οποίους και συγχαίρω

Του Δημήτρη Κων. Σαρρή

 

Λέγεται ,συχνά, ότι  ο  Πολιτικός Ηγέτης δεν γίνεται αλλά γεννιέται.  Ίσως ,αλλά σίγουρα υπάρχουν  δυνατότητες να καλλιεργήσει κάποιος τις Ηγετικές του ικανότητες αλλά το σπουδαιότερο είναι να έχει την οξυδέρκεια  το όραμα και τον ρεαλισμό ,να μπορέσει να εκφράσει τις Απαιτήσεις των Καιρών και της Συγκυρίας .

Πέραν από την γνώση ,την εντιμότητα, το  θάρρος, τον ρεαλισμό, την  ανάληψη ρίσκου ,την αισιοδοξία, την αποφασιστικότητα κλπ ο Ηγέτης πρέπει να τολμά να προκαλεί Αλλαγές στην Κοινωνία και να έχει την ικανότητα να τις διαχειρίζεται με δημιουργικό τρόπο υπέρ του λαού του.

Άλλωστε ,οι Αρχαίοι ,ημών πρόγονοι, τόνιζαν ότι <<Αρχή Ανδρα  Δείκνυσι>>……

 Οι Ηγέτες ,στά Δημοκρατικά καθεστώτα, αναδεικνύονται με Δημοκρατικές διαδικασίες με την ψήφο του λαού, τους οποίους  μπορεί  αργότερα  είτε  να επιδοκιμάζει  η  να αποδοκιμάζει. Κάποτε ,πάλι, η ηγεσία μεταβιβάζεται ,βελούδινα, με παραχώρηση του < <Δακτυλιδιού>> της Εξουσίας στον  ανερχόμενο ,από τον απερχόμενο Ηγέτη .

Μια τέτοια ,βελούδινη ,μεταβίβαση εξουσίας υπήρξε εκείνη του πρώην ηγέτη του Συνασπισμού, Αλέκου Αλαβάνου προς τον  Αλέξη Τσίπρα ,ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου του Συνασπισμού  στις 17 Ιουνίου του 2012.

Διαπιστώνοντας ,ο Αλέκος Αλαβάνος ,ότι το κόμμα του είχε πιάσει< <ταβάνι>> 3,5& και  ότι οι παραδοσιακοί Ηγέτες της Αριστεράς είχαν κουράσει και φθαρεί ,έχοντας επιφορτισθεί τα μεγάλα λάθη τους από τον Εμφύλιο και μετά, έκανε την μεγάλη Ανατροπή.

Μεταβίβασε την Ηγεσία σε ένα νέο ,εντελώς άγνωστο ,μέλος της νεολαίας του κόμματος ,χωρίς να τον επιβαρύνει κάποια   << προπατορική αμαρτία>> η αντιλαϊκή πολιτική πράξη η σκάνδαλο ,τον Αλέξη  Τσίπρα, αφουγκραζόμενος  την απαίτηση της  λαϊκής βάσης του Συνασπισμού ,για Αλλαγή Ηγεσίας. Και  έγινέ το <<θαύμα>>.

Ο νέος <<αέρας>> που φύσηξε τότε  στην Αριστερά ,που ανταποκρίθηκε στα μηνύματα των καιρών, σε συνδυασμό  με την πτώση της απήχησης του ΠΑΣΟΚ ,λόγω του σκανδάλου στα εξοπλιστικά, και την υπογραφή του Μνημονίου με τους Δανειστές μας ,ένα ποσοστό περίποιυ  30% ,από το ΠΑΣΟΚ μετακινήθηκε ,πολιτικά, στον ΣΥΡΙΖΑ ,που   έφθασε στο πρωτοφανές ,για κόμμα της Αριστεράς, ποσοστό του 33%....

Την περίοδο αυτή το ΠΑΣΟΚ είχε το Προσυνέδριό  του  στο οποίο ο Ευρωβουλευτής ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ  ,από το βήμα ,μεταξύ άλλων , αφού απέδωσε την μεγάλη αυτή εκλογική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στην αλλαγή Ηγεσίας τόνισε<<to ΠΑΣΟΚ έχει πολλούς Τσίπρες, αλλά δεν έχει ένα Αλαβάνο, να τολμήσει την Ανανέωση ,ως  Αίτημα τών καιρών ,  εμπιστευόμενος τους νέους ,ικανούς και Άφθαρτους>>

Πόσο διορατικός αποδείχτηκε ο Ευρωβουλευτής φάνηκε στην συνέχεια με την ραγδαία συρρίκνωση του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ σε μονοψήφια νούμερα. γιατί η υπογραφή των επαχθών μισητών για τον λαό  Μνημονίων ,και των σκανδάλων των εξοπλιστικών ,κλπ ,αποτέλεσαν<< βαρίδια >> ασήκωτα για τους Ηγέτες του χώρου που εκλέχτηκαν μεν , αλλά  για τον πολύ  λαό ήσαν και αυτοί  << οιωνεί >> συνυπεύθυνοι…..

Η<< Αχίλλειος  πτέρνα>> λοιπόν των Ηγετών του χώρου μας ,τότε, με τα <<βαρίδια>> που κουβαλούσαν ,μας οδήγησαν στο περιθώριο .

Είναι καιρός ,λοιπόν, μετά την οδυνηρή εμπειρία μας  αυτή την φορά τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ,να εκλέξουν  Ηγεσία  χωρίς <<βαρίδια>>θωρακισμένη απο  τα <<εχθρικά πυρά>>,και υποψήφιο Πρόεδρο ,που   έχει   έξωθεν  καλή μαρτυρία των ψηφοφόρων και καλόν είναι ,αν δίκαια η άδικα δεν  την έχει να παραμερίσει τις φιλοδοξίες του η την προσπάθεια προσωπικής του δικαίωσης η  για να πάρει  την ρεβάνς, γιατί τώρα διακυβεύεται  το μέλλον της χώρας και της παράταξής μας.

Τα στελέχη ,λοιπόν, τα μέλη και οι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ ,κατά την επικείμενη εκλογή νέου ΗΓΈΤΗ ,καλούνται να αναδείξουν  ένα νέο και άφθαρτο Πρόεδρο,, δίνοντας το <<Δακτυλίδι διαδοχής>> σε ένα νέο ,έντιμο, ικανό  γνώστη της Διεθνούς πολιτικής χωρίς <<βαρίδια >> και <<Αχίλλειο πτέρνα>> ώστε να μπορέσει να κινητοποιήσει τις πολιτικές δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας ,συμβάλλοντας έτσι στην επιθυμητή πολιτική Ανάκαμψη του χώρου ,δίδοντας μήνυμα ελπίδσς στον κεντρώο και κεντροαριστερό  λαό μας,

Σέβομαι και εκτιμώ ,απεριόριστα ,όλους του Υποψήφιους Προέδρους του ΠΑΣΟΚ ,της εκλογής της 5 ης Δεκεμβρίου ,τους οποίους και συγχαίρω.

Θεωρώ δε δεδομένο, ότι η δέσμευση τους ότι θα σεβαστούν το όποιο αποτέλεσμα των εκλογών ,θα ισχύσει ,διαφυλάσσοντας έτσι την Ενότητα  της παράταξης ,που πρέπει να διαφυλαχτεί σαν <<κόρη οφθαλμού>>.

Με βάση όμως την παραπάνω ανάλυσή μου, προτείνω και στηρίζω ,ευθαρσώς, τον  Ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη για τους παρακάτω λόγους.

1.Στις προηγούμενες εκλογές για ανάδειξη Προέδρου  του ΠΑΣΟΚ ,με αντίπαλο τηνΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ,περίπου ισοψήφισε,λαμβάνοντας μεν την Δεύτερη θέση ,αλλά με το μεγάλο ποσοστό του 44%.

2.Εχει  σφαιρική Ευρωπαϊκή γνώση και Παιδεία ,ασκώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στο Ευρωκοινοβούλιο.

3Είναι φορέας Ανανέωσης  της πολιτικής ζωής του τόπου που είναι  το ζητούμενο

4.και το σπουδαιότερο, γιατί είναι ο μοναδικός υποψήφιος που δεν έχει <<βαρίδια>> και <<Αχίλλειο πτέρνα>>,καθόσον ευρισκόμενος στις Βρυξέλλες ,δεν είχε ευθύνη  για τα πολιτικά τεκταινόμενα ,στην εσωτερική Πολιτική σκηνή, που οδήγησαν στην ραγδαία συρρίκνωση του χώρου μας ,σε μονοψήφια ποσοστά, και σε σύγκρουση τις πολιτικές δυνάμεις, άρα είναι θωρακισμένος από τα βέλη των αντιπάλων,

 5, Γιατί αυτό που κύρια ενδιαφέρει  είναι ,όχι απλά μόνο  η εκλογή   νέου Προέδρου ,αλλά  η απήχηση  που  θα ‘έχει, η εκλογή του   στην Κοινωνία, συμβάλλοντας  ΄έτσι στην  επιθυμητή Ανάκαμψη της Παράταξης, που τόσο έχει ανάγκη.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ