Πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι

Τίτος Ταγαράκης
Τίτος Ταγαράκης

Πρέπει να προχωρήσει μπροστά με προτάσεις και με ήπιο εποικοδομητικό πολιτικό λόγο γιατί αυτό εκτιμά ο λαός και όχι τις ύβρεις, τις προσβολές και τον πολιτικό φαμφαρονισμό.

του ΤΙΤΟΥ ΤΑΓΑΡΑΚΗ*

       Από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις  φαίνεται καθαρά πλέον πως το ΠΑΣΟΚ με την νέα του ηγεσία, αποκομίζει σημαντικούς καρπούς και πολιτικά οφέλη, κυρίως  από την  ήπια πολιτική στρατηγική  που εφαρμόζει, αλλά και από τον καθαρό πολιτικό του λόγο, με αποτέλεσμα να φέρνει το κόμμα της κεντροαριστεράς στο επίκεντρο της προσοχής για το σύνολο του πολιτικού συστήματος, μιας και τελευταία καταγράφηκε πως παίρνει 3,5% από την δύναμη της ΝΔ και 3,1% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

      Την ίδια στιγμή παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εκατέρωθεν αντιδράσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, κατά του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες θυμίζουν έντονα παλιότερες εποχές καταδικασμένες από το λαό και ένα ιδιαίτερα δύσοσμο παλαιοκομματισμό, που ξεπερνά τα όρια του πολιτικού πολιτισμού και φτάνει σε προσβλητικά όρια την κοινοβουλευτική ευπρέπεια.

      Κατά την ταπεινή μου άποψη, είναι αλήθεια πως για το «σώου Πολάκη στη Βουλή» και τον χουλιγκανικό τρόπο αντιμετώπισης του προς τον Προεδρεύοντα, αλλά και την εν γένει συμπεριφορά του, το ΠΑΣΟΚ κράτησε ίσες αποστάσεις, ίσως όμως θάπρεπε να  καταδικάσει την αντικοινοβουλευτική στάση του, πέραν των όσων ορθά επεσήμανε «για άρνηση καταμερισμού ευθυνών από την τεχνική πόλωση μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, για το εντεινόμενο τοξικό κλίμα και την προβληματική κατάσταση στη Βουλή».

      Το γεγονός όμως αυτό, ασφαλώς και δεν είναι ικανό να δικαιολογήσει την απαράδεκτη και επίσης αντικοινοβουλευτική υβριστική επίθεση του Αδωνι Γεωργιάδη κατά του ΑΠΟΝΤΑ Ν.Ανδρουλάκη «περί Ωραίας Ελένης» και περί «ξεστραβώματος», ενθυμούμενος προφανώς την πολιτική του καταγωγή και τις προσφιλείς μεθόδους αντιμετώπισης των αντιπάλων του.

      Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για την ειρωνεία του Πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Κ.Σκανδαλίδη από το βήμα της Βουλής, ενός κοινοβουλευτικού άνδρα που έχει αποδείξει διαχρονικά ότι ξεχωρίζει και ότι η μόνη του έγνοια είναι η προσφορά στον τόπο, άλλωστε με ύβρεις και προσβολές δεν πρόκειται ποτέ ο τόπος να πάει μπροστά, αλλά το μόνο που μας θυμίζει η τακτική τους αυτή είναι η λαϊκή έκφραση πως «ΠΡΩΤΑ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΟΥΪ».

      Εξ άλλου πρέπει να χωνέψουν πως, το ΠΑΣΟΚ  είναι ένα κόμμα πατριωτικό, που πλέον προχωρά μπροστά, δεν πρέπει να γίνει ουρά κανενός, ούτε να ακολουθήσει τους μονομάχους ενός άγονου δικομματισμού που μόνο δεινά έχει φέρει στον τόπο μας και αντί να λύνει πολλαπλασιάζει τα προβλήματα. Πρέπει να προχωρήσει μπροστά με προτάσεις και με ήπιο εποικοδομητικό πολιτικό λόγο γιατί αυτό εκτιμά ο λαός και όχι τις ύβρεις, τις προσβολές και τον πολιτικό φαμφαρονισμό. 

 

*Επιτίμου Δικηγόρου, π. Προέδρου Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ